Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Novi Masterchef značajno je manje kičast nego  prethodne sezone, ali je i dalje beznadno  nestručan

Sinoć smo gledali oko pola sata audicijske epizode nove sezone Masterchefa. Dulje nismo izdržali, premda je novi Masterchef produkcijski i scenaristički očigledno manje uvredljiv od prethodnih nekoliko sezona.

To znači da se kandidati i članovi njihovih obitelji ne ponašaju kao da svaku sekundu doživljavaju slom živaca ili ekstazu. To znači da producenti i članovi žirija ne ismijavaju  i ne vrijeđaju kandidate.

Osim neugodnog igrokaza s nekim gospodinom iz Ljubuškog koji je pričao  kako mu žene šalju svoje  gole fotke, u čemu su članovi žirija uživali, nismo uočili nijedan teži eksces. 

Ukupni je ugođaj   audicijskih emisija bar malo    podnošljiviji nego prijašnjih  godina. Što je sve dobar pomak u najpopularnijoj hrvatskoj reality gastro seriji. Međutim, nova, pristojnija verzija Masterchefa nije riješila njegov strateški sadržajni problem.

U zaista ozbiljnim gastro emisijama poput briljantnog BBC The Great British  Bake Off, gledatelji u svakoj epizodi uče o hrani. Uče od visoko profesionalnih članova  žirija i od marljivih i talentiranih natjecatelja. Gledatelji hrvatskog  Masterchefa moraju znati  da u Masterchefu neće apsolutno ništa naučiti.

Dva od tri člana žirija naprosto ne znaju profesionalno kuhati, dok su kandidati kao i prethodnih godina uglavnom užasno netalentirani za gastronomiju.

Žele li producenti hrvatskog Masterchefa uistinu unaprijediti svoj serijal, za iduću bi sezonu morali angažirati puno relevantniji žiri.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Novi Masterchef značajno je manje kičast nego  prethodne sezone, ali je i dalje beznadno  nestručan

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min