Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Labinski Rumore i dalje je jedna od najboljih pizzeria u Hrvatskoj. Poboljšali su i vinsku listu 

Katkad pizza može postati podloga za ozbiljne kreacije i igranje pizzaiola s raznim sastojcima i mogućnostima koje tijesto može izdržati.

Gotovo svaka ozbiljna pizzerija ima originalni kut gledanja na to što sve pizza može biti. Tako smo u bečkom Via Toledu pojeli pizzu koja do maksimuma istražuje kreme i pesto na  pizzama, u beogradskom Majstor i Margharita pizze s plavim patlidžanom i pravom količinom češnjaka i luka, dok u ljubljanskom Veraceu stavljaju salamu od jelena na svoju napoletanu. Zagrebački Franko’s možda je i najkreativniji u ovom društvu koji pizze izbacuje u sezonskom tempu.

Pizza zaista može biti versatilna, od rustikalnih klasika do kreativnih autorskih jela. Labinski Rumore bliži je potonjem. Rumore definitivno peče pizze koje spadaju u uži vrh hrvatske scene.

Iako je nacionalno poznat već nekoliko godina, ovaj šarmantni restoran nije izgubio ni trunke kvalitete. Labin je tako gotovo jedino mjesto gdje sjeverni dio Jadrana ide na ozbiljnu pizzu. I tako već godinama.

Kad smo došli do pizzerije, smještene na lijepim zidinama Labina s predivnim pogledom, restoran je bio ugodno popunjen lokalcima i strancima. Rumore naravno ne nudi ništa osim pizze, tek ponekih pizza sendviča, kako bi i trebalo biti. Kad imate dobru pizzu ne zamarate kuhinju nepotrebnim elementima.

Odjeljak jelovnika pod nazivom Gourmet pizze  je fenomenalan, doslovno je teško odabrati samo jednu pizzu. Odlučili smo se za za carciofatu i mortadellu.

Carciofata je bogata, okusima nabrijana pizza koja spaja artičoke, pancetu, izvrsnu dimljenu mozarellu i izdašno naribani grana padano. Carciofata je definitivno jedna od najboljih pizza ovog djela Hrvatske. Ona je kreativna, snažna, a opet lagana kao što bi vrhnuska pizza trebala biti. Mortadella i pistacchio je već klasik. Gotovo svaka pizzerija radi svoju verziju. Rumore verzija je osjetno bolja od domaće konkurencije. Mortadella je zaista svježa i precizno rezana poput onih u boljim talijanskim dućanima. Porcija pistacija je također bogata. Obje pizze su zaista odlične. Od kreativnih nadjeva do tehničke ispravnosti.

Pizze smo čekali točno pet minuta nakon što smo ih naručili, što je pravilo, znalački su ispečene i ne ostavljaju nikakvu težinu. Ono što bismo možda malo više voljeli, a ovdje zaista govorimo o nijansama, jest tek mrvicu prozračnije tijesto i jaču dozu hrskavosti.

Elementi koji nisu vezani za pizze su dorađeni profesionalno.  Izbor craft piva je vrlo dobar, naručili smo opaki C4 Nove Runde, izbor vina je također narastao i sad je sasvim solidan. Deserti su primjereni pizzeriji pa smo naručili cannole, koji su vrlo dobri. Tri pizze (jednu smo uzeli za doma), limenku C4 i Burin Golden Ale te jedne cannole platili smo 50 eura. 

PIZZERIA RUMORE

HRANA+4  VINO -3  AMBIJENT +4  SERVIS 4 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.