Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zagrebački T Bone, butik odležanih steakova, slavi prvi rođendan i najavljuje otvorenje novih dućana

Prošlog se ljeta u zagrebačkom Novinarskom domu na adresi Vukotinovićeva 4 otvorio T Bone, jedinstvena trgovina kakvu Hrvatska dotad nije vidjela. T Bone je uređen kao luksuzna parfumerija ili ozbiljnija draguljarnica. U njegovim se vitrinama nalaze isključivo odležani steakovi, plus nešto bifteka i burgera.

Steakovi se odležavaju u tri kategorije: dvadesetak dana, šezdeset dana i devedeset dana. Tri mjeseca odležani T Boneov porterhouse najukusniji je hrvatski steak koji smo dosad probali. Sve meso koje se prodaje u T Boneu proizvedeno je u Hrvatskoj, na farmama križevačke tvrtke Agro Vet.

Agro Vet uzgaja više pasmina, a za najzrelije steakove koriste se uglavnom charolais i black angus. Veterinar Darko Celovec, vlasnik Agro Veta i T Bonea ovih nam ja dana rekao da će se T Bome uskoro proširiti: planira se otvaranje još jedne trgovine u Zagrebu i više trgovina/showrooma na obali, kako bi se olakšala distribucija T Bonevih steakova jadranskim restoranima.

U projektu širenja T Bonea glavnu će ulogu igrati Josipa Andačić, mlada magistra agronomije koja sada vodi butik steakova u Novinarskom domu. Gotovo instantni uspjeh T Bonea čiji se odležani steakovi peku u vodećim zagrebačkim restoranima, dokaz je da u hrvatskoj gastronomiji postoji mjesto za maksimalno ambiciozne domaće proizvode.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Zagrebački T Bone, butik odležanih steakova, slavi prvi rođendan i najavljuje otvorenje novih dućana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min