Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

TUNALICIOUS 2023. Stiven Vunić će na Spinnaker Gourmet Stageu kuhati musaku od tune

Na Spinnaker Gourmet Stageu koji će se ove godine u sklopu Tunalicious festivala održati 7. rujna, nastupa chef Zijavice Stiven Vunić.  Tema Vunićeve večer bit će, naravno, tuna koju će pripremati u četiri forme: kao tartar, konfit, džem i musaku. Uz tunu će se servirati izvrsna vina i maslinova ulja Klaudija Ipše.

Večera će započeti tartarom od tune s hrenom, dimljenim sirom, vlascem i češnjakom, uz koji će se točiti Ipšina macerirana malvazija. Drugo jelo bit će konfitirana tuna s rajčicom, bosiljkom i lukom uz Ipšin Pinot Gris 2020. Treći slijed na meniju zvuči zaista neobično, najavljen je kao džem od tune s paprikom i paljenim kukuruzom, dok će glavno jelo biti musaka od tune. 

Džem će pratiti  Ipšina Malvazija 2016. koju će točit iz magnuma, a musaku kupaža merlota i refoška Santa Elena iz 2020. Desert od breskve i badema pripremat će Tea Vunić, a uz njega će se točiti Ipšin passito od malvazije 1210. Kompetentni servis Spinnakera gostima će predložiti idealan pairing Ipšinih ekstradjevičanskih maslinovih ulja uz jela bračnog para Vunić.  Cijena večere je 110 eura, u cijenu je uključen vinski pairing. 

SPINNAKER GOURMET STAGE x STIVEN VUNIĆ, ZIJAVICA

Restoran Spinnaker, Poreč

7. rujna 2023.

19:30

Cijena 110 eura (vinski pairing i ulja uključena)

Rezervacije na +385 99 483 9560 ili  [email protected]

Više informacija  www.tunaliciousporec.com i Facebook stranici Tunaliciousa 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

TUNALICIOUS 2023. Stiven Vunić će na Spinnaker Gourmet Stageu kuhati musaku od tune

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min