Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hiltonov steakhouse Oxbo u srijedu 30. kolovoza nastavlja s roštiljanjem na otvorenom. Večera od tri  slijeda košta 37 eura

Oxbo je jedan od najboljih zagrebačkih restorana specijaliziranih za steakove. Oxbo među ostalim priprema izvrstan tartar od wagyua i fenomenalan wagyu na flatbreadu, kao i niz klasičnih hrvatskih i američkih odležanih steakova.

Oxbo već nekoliko godina povremeno peče roštilj na terasi u prostoru otvorenom prema neboderima i atriju Green Golda.

U Oxbu, koji radi unutar Hiltonova hotela Doubletree u Vukovarskoj 269, taj su roštiljski spektakl nazvali Pop Up BBQ Show.

Ove će se srijede u sklopu Pop Up Barbecue Showa na Oxbovoj terasi pripremati suho odležani, raskošno mramorirani ribe eye s krumpirom “iz žara”, grilana focaccia s rajčicama i osvježavajući desert flan de almedra.

Oxbov chef Mario Škarica zna sa steakovima, u što smo se višekratno uvjerili ove i lanjske godine. Oxbov Pop Up BBQ Show košta 37 eura po osobi, što je zapravo jako povoljno.

Radi se, ponovimo, o večeri s tri slijeda a u većini ambicioznijih zagrebačkih restorana samo biftek danas košta između 30 i 40 eura. Suho odležani steakovi načelno su skuplji od bifteka.

Oxbo ima prilično zanimljivu vinsku kartu, s puno vina koja se toče na čaše, budući da Oxbo spada među nekoliko zagrebačkih restorana koji posjeduje Verre De Vin.

Verre de Vin je mašina koja osigurava da jednom otvoreno vino ostaje svježe minimalno dvadeset dana, pa restorani koji imaju Verre de Vin skoro cijelu vinsku kartu mogu točiti na čaše.

Idući bi tjedan tropske vrućine trebale prestati. Što znači da dolazi vrijeme kasnog ljeta i rane jeseni, idealno za večernje izlaske na otvorenom, uz sočnu i slasnu hranu

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Hiltonov steakhouse Oxbo u srijedu 30. kolovoza nastavlja s roštiljanjem na otvorenom. Večera od tri  slijeda košta 37 eura

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min