Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vinarija Rossi sutra priređuje wine tasting u novootvorenoj vinoteci Provišta u marini u Ičićima

Teoretski govoreći, marina u Ičićima jedna je od najljepših sjevernojadranskih marina. Marina u Ičićima, smještena usred povijesne šetnice između Opatije i Lovrana, idealno je mjesto za promatranje brodova i ljudi.

Nažalost, marina u iIčićima gotovo je oduvijek patila od manjka bilo kakvih komercijalnih atraktivnih sadržaja. Jednom davno, još u devedesetim godinama ondje je radio Paul and Sharkov butik; bio je to, međutim, najviši trgovački domet marine u Ičićima. Ovog se ljeta u marini između Opatije i Lovrana otvorila vinoteka Provišta, koja se odmah počela ponašati aktivno; vinoteke nisu samo mjesta za prodaju vina nego i mjesta a za organizaciju raznolikih vinskih događaja.

Pa se tako u subotu 26. kolovoza u 18 i 30 sati u Provišti održava wine tasting portfolia obitelji Rossi iz Bajkina kraj Vižinade. Vinarija Rossi u zadnjih se šest ili sedam godina uvrstila u sam vrh istarske vinske scene, o čemu svjedoči i zlatna medalja s ovogodišnjih Decanterovih Svjetskih vinskih nagrada (DWWA) za Malvaziju Rossi iz 2022. godine, kojoj je Decanterov žiri dodijelio 95 bodova. Riječ je o jedinoj mladoj malvaziji koja je ove godine dobila Decanterovu zlatnu medalju.

Osim šampionske Malvazije, u Provišti će se moći kušati Rossijev Chardonnay, Žuti muškat, Rose i crni cuvee Moro. Rossijev wine tasting u Provišti košta 25 eura. Ulaznice se mogu rezervirati na Provištinom Instagramu ili pozivom na broj 0981988663

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Vinarija Rossi sutra priređuje wine tasting u novootvorenoj vinoteci Provišta u marini u Ičićima

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min