Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

07. rujna počinje Zagreb Burger Festival, na čak 20 kućica. Dolaze riječki Hidden, Boogie Lab, Picnic, Le Kolač…

Od 07. do 17. rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se ovogodišnji Zagreb Burger Festival. Ove godine u većem izdanju, u 20 kućica, s pet live koncerata, silent kinom i Zagreb Street Art festivalom s više od 165 umjetnika iz cijelog svijeta. 

Osim zagrebačkih barova, na Burger Festivalu nastupit će oni iz Splita, Zadra, Rijeke, Čakovca i Srbije.   Okosnicu lineupa čine poznati hrvatski brendovi   4Burgers, Chefs Burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere by Mate Janković, Full Circle by Marko Palfi, Beg’s Plant Based Street Food, Submarine, Le Kolač i Gingle Bells. Iz Zadra dolazi Picnic Mingle&Funk, a posebno je zanimljivo da nakon superuspješnog nastupa njegova Michelinova restorana Nebo na Fuliranju, riječki chef Deni Srdoč na Zagreb Burger Festival dolazi sa svojim novim bistroom Hidden.

Nastupit će i novi zagrebački hotspot Boogie Lab. Kućice će otvoriti i Burger Jam, odlični Mrs. Fogg, Pommes, Central Bar, Rockmark, sve popularniji Luxury Gelato Pri suncu, i vinarija Šoškić. Tabasco je partner festivala i njegovih će ljutih umaka biti u velikim količinama.  Glazbeni program nose Songkillersi, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća,   Ide Prester s Lollobrigidom i Vatra. Neprekidni nastupi DJ-eva, kao i radionice za djecu i odrasle se podrazumijevaju.

Posebna ovogodišnja atrakcija Burger Festivala, Street Art Festival,  najavljuje se s radovima Richarda Williamsa, umjetnika iz Trinidada i Tobaga koji je lani godine izlagao Documenti 15 u Kasselu, vodećim hrvatskim umjetnicima poput 2Fasta i Lunara, a zainteresirani se mogu prijaviti na besplatne street art ture na mail: [email protected] 

BURGER FESTIVAL ZAGREB

07.-17.09.2023.

Trg dr. Franje Tuđmana, Zagreb

Svaki dan 12:00-00:00

Tekuće informacije Facebook i Instagram   

Ulaz je besplatan

Fotografije/PRESS Zagreb Burger Festivala i Sandro Sklepić

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

07. rujna počinje Zagreb Burger Festival, na čak 20 kućica. Dolaze riječki Hidden, Boogie Lab, Picnic, Le Kolač…

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min