Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

LUFTIĆI NA PODU, TOALETI BEZ BRAVA…Hostel Party pruža najskandalozniji smještaj koji je Split dosad vidio

Članak o splitskom Hostelu Party koji je Slobodna Dalmacija danas objavila, vjerojatno nadilazi sve turističke horror priče koje smo zadnjih sezona vidjeli na portalima. Novinari su na Booking.comu pronašli niz šokiranih recenzija gostiju Party Hostela koji otkrivaju do kako kriminalnih razina može ići prevarantski turizam.

Kao prvo, iz threada s recenzijama vidi da je hostel sam sebi napisao niz dobrih osvrta s lažnih profila. Puno važnije, na fotografijama priloženima uz stvarne recenzije hostela vidi se kakav zapravo smještaj Party Hostel prodaje. Sobe s naguranim krevetima na kat koje izgledaju kao zatvorske ćelije, napuhani luftići s prljavim plahtama na podu, toaleti koji se ne mogu zaključati, mjesta za uriniranje u dvorištu, madraci s krvavim mrljama, dva odvratna prljava tuša na cijeli hostel…

Neki gosti napisali su da je Party Hostel ilegalan i da ga je vlasnik pretvorio u “izbjeglički kamp”. Vlasnik je, pišu, izrazito neljubazan, jednom je gostu iz Njemačke kad se pojavio na ulazu u hostel rekao da smještaj nije 54 eura fiksno za tri noći kako je pisalo na rezervaciji nego 80 eura, drugima je na odjavi pokušao naplatiti više, hostel na Booking.comu navodi da ima klima uređaj i WiFi ali oni ne rade, i baš nijedan gost nije se osjećao sigurno, jer se sobe ne mogu zaključati a osoblje i vlasnik ulaze u sobe kad se sjete, pa i kad gosti spavaju.

Jedan gost tvrdi da su ga smjestitli na napuhani luftmadrac na podu. Vlasnik je nekim gostima pokušao naplatiti pravo da pogledaju sobe, a gostima koij su prosvjedovali zbog uvjeta otkazao je rezervaciju čim su došli, da ne bi mogli napisati loše recenzije na internetu. Goste su premještali na druge lokacije, koje nisu rezervirali, kako bi oslobodili mjesta za grupe, jedan gost piše kako je vlasnik jednoj većoj grupi francuskih školaraca predložio da više učenika spava u jednom krevetu.

“Ovo nije hostel, nego privatni stan nekog tipa koji je on odlučio iznajmljivati tako da ljudima naplaćuje da spavaju na podu u kuhinji,” napisao je jedan gost.  “Na ovu zgradu treba napisati transparent Don’t Stay.”  Hostel Party više se ne može rezervirati preko Booking.coma, ali dokumentacija o ovom kriminalu još je dostupna na njihovim stranicama.

Fotografije/Booking.com

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

LUFTIĆI NA PODU, TOALETI BEZ BRAVA…Hostel Party pruža najskandalozniji smještaj koji je Split dosad vidio

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min