Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BBQ WEEKEND Braća Nekić u subotu parkiraju smoker na Jezeru Kipišće, počinje jesenska open air sezona

Brađa Marin i Josip Nekić već su poznati po svojoj pokretnoj BBQ centrali sa smokerom koji su sami dizajnirali i u kojem peku jedan od najboljih roštilja na festivalima. Ovoga vikenda, 26. i 27. kolovoza ponovno će se parkirati na jezeru Kipišće, kako bi pokazali što mogu vatra i dim.

paradajz-from-paradise

Nekići koriste više vrsta drveta iz svoje arhive, studiozno odabranog, odležanog i pripremljenog, i kompleksne tehnike pripreme i pečenja mesa. Ovoga vikenda s Nekićima će kuhati i chef Duje Pisac, poznati dalmatinski ekspert za meso. Među ostalim na jezeru Kipišće moći će se probati Trailer Mess pulled pork dimljen na drvima s coleslaw salatom, Mezetluk BBQ pulled pork s pečenom paprikom i pastom od ljetnih patlidžana i Kopun BLT tost s dimljenim otkoštenim kopunom.

Josip i Marin Nekić

Partneri su Rajska rajčica i Tabasco. Na BBQ Weekendu Akademija Kralj žara održat će radionicu o pripremi kopuna na vatri i dimu a kuhar Zlatko Belužić radionicu o peki. Ponovono su organizirane i radionice za djecu, a sviraju Bosak & The Second Band, Westsidersi i Grupa Gea. Sve informacije možete dobiti na Instagram profilu i Facebook stranici Turističke Zajednice Sveta Nedelja

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

BBQ WEEKEND Braća Nekić u subotu parkiraju smoker na Jezeru Kipišće, počinje jesenska open air sezona

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min