Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Index izvješćuje da se, vjerovali ili ne, najskuplja janjetina u Hrvatskoj prodaje u selu Vukovina kraj Velike Gorice

okrugljak-janjetina1

Potaknut usplahirenim izvještajima o skupoj janjetini na fešti za Veliku Gospu u Kninu, Index.hr se potrudio popisati cijene janjetine s ražnja na masovnijim javnim okupljanjima u raznim dijelovima Hrvatske.

Index je tako ustanovio da u većem dijelu zemlje oni Hrvati koji uživaju u janjetini iz plastičnih tanjura koju zalijevaju gemištma, uglavnom   plaćaju između 35 i 45 eura za kilogram.

U Slanom u Dubrovačkom primorju janjetina se na feštama prodavala za 35 eura, što je za dubrovačke kriterije zaista jeftino: no, moramo napomenuti da Slano ipak nije baš blizu Dubrovniku. Najzanimljivije je da se najskuplja janjetina na hrvatskim feštama prodaje u selu Vukovina kraj Velike Gorice, gdje košta 55 eura za kilogram. 

Velika Gorica relativno je jeftin gradić kraj Zagreba, a Vukovina je jedno od sela na cesti između Gorice i Siska, gdje su gostionice i kafići prilično jeftini.  Što znači da je dealer janjetine u Vukovini postigao upravo senzacionalnu cijenu, pa je uvjerljivo trijumfirao nad drugim prodavačima mesa na ražnju nepoznatog porijekla i opravdao Indexov naslov da je janjetina u Dubrovniku bitno jeftinija nego u selu Vukovina kraj Velike Gorice.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Index izvješćuje da se, vjerovali ili ne, najskuplja janjetina u Hrvatskoj prodaje u selu Vukovina kraj Velike Gorice

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min