Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U rujnu počinje novi Masterchef U starom sudačkom sastavu na čelu s Melkiorom Bašićem

masterchef-suci

Lanjski je Masterchef postigao prilično visoku gledanost. Masterchef se potvrdio kao definitivno najjači reality o hrani na hrvatskim televizijama. Što ne znači da je Masterchef bio dobar. Dapače, Masterchef je uporno i uspješno ponižavao i ismijavao svoje sudionike, dobar dio scenarija temeljio se na vrlo niskom stilu soap realitiya poput Ljubavi na selu ili Farme, a sami natjecatelji nisu pokazali osobito puno znanja ni talenta.

Pa pak, lanjski je Masterchef imao i nekoliko dobrih i korisnih značajki. To prije svega vrijedi za gostovanja pojedinih vodećih hrvatskih i regionalnih chefova, koji su gledateljima i protagonistima Masterchefa pokazivali i objašnajvali kako zapravo treba kuhati. Nastupi Jure Tomiča, Hrvoja Zirojevića ili Christiana Godinića učinili su prošlosezonski Masterchef bar donekle vrijednim gledanja, dok su s druge strane serijal dodatno kompromiitrale nespretnosti mnogih kandidata, ali i nevjerojatne pogreške članova žirija.

Suci su, primjerice, u emisiji sredinom prosinca penalizirali jedinog natjecatelja koji je ispravno koristio tartufe, dok su nagradili natjecatelje koji su sirove tartufe rastapali u raznim umacima i pjenicama. Žiri je i treću godinu zaredom ostao isti: čine ga masovno popularni chef Melkior Bašić koji se u međuvremenu pridružio Aminessu i chefovi Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović. Nova TV će kao i uvijek prvo emitirati kvalifikacijske epizode koje su, ujedno, uvjerljivo najkičastije. Stoga bi barem prvih par tjedana novi Masterchef uistinu trebalo izbjegavati.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

U rujnu počinje novi Masterchef U starom sudačkom sastavu na čelu s Melkiorom Bašićem

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min