Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Carpaccio i ove godine ima briljantni gazpacho. Naišli smo i na veliki pladanj škampa, dok se vrganje očekivalo predvečer

carpaccio-g

Zagrebački Carpaccio od ponedjeljka poslije dvotjedne ljetne stanke  ponovno radi i za ručak. Moćno, žestoko i sezonski. U ponedjeljak smo u Carpacciu ručali briljantan, gusti, slatki gazpacho s puno ravnomjerno narezanih trakica bosiljka.

Gazpacho je, srećom, u zadnjih šest ili sedam godina postao i hrvatsko narodno jelo, a Carpacciov gazpacho redovito je među najboljima u gradu. Poslije gazpacha pojeli smo sočne , male ali debele janjeće kotlete i izvrsnu, mekanu i aromatični pečenu hobotnicu koje je bilo toliko mnogo da smo trećinu morali ostaviti. Baš kad smo dovršavali kotlete, jedan od Carpacciovih konobara prošetao je terasom s pladnjem punim dalmatinskih  škampa, koji su tek došli u restoran.

Carpaccio načelno škampe dobiva ponedjeljkom i četvrtkom. Nešto poslije škampa u Carpaccio su trebale stići veće količine vrganja: nismo nažalost imali vremena da ih pričekamo. Carpaccio je i danas pokazao zašto je već dvanaest godina najpopularniji restoran u centru Zagreba. Dio menija je sezonski a dio fiksni, tako da se gosti  različitih gastronomskih sklonosti mogu osjećati ugodno. Sastojci su prvorazredni, kuhanje je precizno a cijene predstavljaju odličnu vrijednost za novac. To ne znači da je Carpaccio jeftin, nego da se poslije ručka ili večere u Carpacciu nitko ne osjeća uskraćeno. Zbilja je krajnje vrijeme da vlasnik Vlado Lisak i maitre d’ Boris Prosenica počnu predavati ugostiteljstvo.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.