Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Rijeka je napokon dobila i ozbiljnu vinoteku. Otvoren je Wine&Co 

U Rijeci se vino dosad prodavalo uglavnom u prodavaonicama koje nisu specijalizirane za vino, uz izuzetak odličnog Fino Vino, koji je ipak primarno wine bar. Nigdje u Rijeci niste mogli dobiti konkretan savjet o kupovini vina jer većina djelatnika to nije shvaćala ozbiljno ili im vino nije bila primarna profesija. Tako smo određena vina bili primorani kupovati u Zagrebu, Zadru ili u podrumima vinarija.

Međutim, u Rijeci je upravo otvoreni Wine&Co pokazao kako bi trebala izgledati moderna vinoteka koja očigledno zna što radi i zašto radi. Wine&Co je primarno distributer vina kojem vinoteka služi kao showroom. Atraktivno, minimalistički uređen prostor, smješten preko puta parkirališta Delta u blizini HNK Ivana pl. Zajca. Vinoteka je organizirana po regijama i žanrovima, pa su svoje mjesto dobili Istra, Plešivica, kontinentalna Hrvatska, ponešto kvarnerskih vina te internacionalne vinarije među kojima dominiraju Slovenci i Talijani, ali i solidan dobar izbor šampanjaca i Miravalovih rosea.

Osim vina, Wine & Co prodaje i maslinova ulja, uglavnom iz Istre, ponešto žestica i likera. U drugoj, povećoj prostoriji nalazi se veliki radni stol za koji vjerujemo kako će služiti za degustacije i razne radionice. Među najzanimljivijim činjenicama je svakako da Wine&Co distributira vina slovenskog Sutora i talijanske Ca del Bosco. Wine&Co pokrenuo je Jadranko Smokrović koji je dosad u karijeri vodio wine barove, ali i radio za Moet&Hennessy gdje je sudjelovao u organiziranju nekoliko bitnih evenata ove korporacije. Wine&Co osnovao je s nekoliko kolega i partnera. Wine&Co je zasad najozbiljnija vinoteka u Rijeci, a vrlo vjerojatno i šire. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Rijeka je napokon dobila i ozbiljnu vinoteku. Otvoren je Wine&Co 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min