Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na Špancir Burger festivalu u Varaždinu od 18. kolovoza možete probati više od 30 vrsta burgera. Peku ih do iza ponoći

Nakon uspješnog lanjskog premijernog nastupa u Varaždinu, Zagreb Burger Festival vraća se na Špancirfest. Špancir Burger Festival, kako glasi točno ime ove manifestacije, ove godine najavljuje više od 30 vrsta burgera na kućicama.

Na Kapucinskom trgu od 18. do 27. kolovoza radit će Instutut za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun, Bite of Fun by Melkior i Škartoc ljubavi. Za pića su standardno zaduženi Gingle Bells, Rakijarnica i kućica vinarija Šoškić. Glazbu puštaju Ozren Kanceljak, DJ Stanko Bondža, DJ Jazzozo i Robert Marković. Bit će otvorena i zona za djecu, a Centar za kulturu prehrane održat će se radionicu za pečenje peciva za burgere

Što će se, dakle, moći jesti na Špancir Burger Festivalu: chef Marko Palfi na Full Circle kućici imat će  četiri burgera: poznate Smokey D i Dekadent, Mediteraneo i vege Beyond burger.

Chef Marko Palfi

Institut za burgere by Mate Janković, koji je lani otvorio i dosta popularan fiksni lokal na Trešnjevci, peći će Classic Smokey burger, Pepper Jack,  Bacon Jalapeno i jedan novi burger koji će najaviti na festivalu.   Chef’s burger by Ivan Pažanin imat će već poznate Crispy Kapulu i Original Cheese uz također jedan novi burger napravljen samo za Špancirfest. 4Burgers i chef Ivan Goreta, specijalizirani za smash burgere, na Špancirfestu će imati  i tacose i nachose. Beg’s Plant Based Street Food, već poznati brend ulične hrane na biljnoj bazi, na dosadašnjim je Burger Festivalima rušio predrasude s Beg’s Cheese burgerom, Hot Summerom i Spicey Chicken burgerom, a na Špancirfest dolazi s nizom novih burgera, ali i nekoliko već potvrđenih hitova.

Chef Ivan Goreta

Picnic Mingle & Fun, koji se na Fuliranju proslavio s dekonstruiranom sarmom i skradinskim rižotom a lani na Zagreb Burger Festivalom proglašeni su najboljim debitantima i dobili dvije nagrade, dolaze s popularnim Blackie burgerom u pecivu od krumpirova tijesta, Burgerom od kozica, Juicy burgerom i Snow Burgerom. Picnic ima i svoja pića, tražite Ljetni spritz od gina, sirupa od smokvina lista i prosecca. Međimurski putujući street food brend Škartoc ljubavi imat će Čupavog Zagorca sa slamom od krumpira i domaćim pečenim špekom i burger Panko Fanko Čuča. Chef Melkior Bašić, koji se nakon televizijske karijere vratio u ozbiljan restoranski biznis kao executive chef za buffete u Aminessu, imat će kućicu Bite of Fun by Melkior, s burgerima od teletine. 

Fotografije/ Sandro Sklepić i PRESS Špancir Burger Festivala

ŠPANCIR BURGER FESTIVAL

18.-27. kolovoza 2023.

Kapucinski trg, Varaždin

16:00-01:00

Ulaz je besplatan

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Na Špancir Burger festivalu u Varaždinu od 18. kolovoza možete probati više od 30 vrsta burgera. Peku ih do iza ponoći

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min