Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NE PREPORUČUJEMO Eva Salata Mexicana s tunom ima neugodan okus lima i sadrži relativno malo tune

Početkom ljeta televizije su bila prepune reklama za Evine salate s tunom. Eva proizvodi niz salata s tunom, od mediteranske, meksičke i dalmatinske, do salata s crvenom kvinojom, divljom rižom i kus kusom. Tu su još i salate s oznakama Balance i Protein.

Podravka, vlasnica brenda Eva, razvija program salata s tunom već dosta godina, stalno uvodeći pojedine nove okuse, što je logično: radi se o velikom tržištu na kojem, zapravo, u Hrvatskoj osim Eve dominira još jedino čuveni talijanski brend Rio Mare. Evin je problem, međutim, u dvojbenom okusu njenih salata s tunom, barem kad je riječ o jednoj od prvih receptura iz te serije. o Salati Mexicani. Eva Salata Mexicana sastoji se od 28 posto žutoperajne tune (u nekim se deklaracijama navodi i skipjack, prugasta tuna) 19 posto ulja, dok ostatak čini povrće poput crvenog graha, mrkve, paprika i malo čilija.

Glavna mana ove salate jest u povrću, koje kao skoro svako konzervirano povrće ima prilično neugodan metalni okus. Kupite li limenku graha, okus lima nestaje nakon par minuta prokuhavanja. Međutim, salatu s tunom ne možete prokuhati. Nju morate jesti ovakvu kakva jest, ravno iz konzerve. Možete, doduše, pokušati prikriti pomalo iritantan okus metala tako da salati dodate nešto vrhunskog, jako aromatičnog maslinova ulja poput bjelice ili buže, ali čak ni taj skupi dodatak neće u potpunosti otjerati okus lima. Drugi je problem Evinih salata u količini tune: one sadrže 26 do 28 posto mesa, tako da se tuna nužno gubi u metaliziranom povrću. No tu je, nažalost, riječ o industrijskom standardu. I salate Rio Mare sadrže podjednaku količinu tunjevine. Evina Salata Mexicana od 160 grama košta 3,70 eura. Za nebitno veći novac možete kupiti kilogram svježih srdela i pripremiti vrhunski ručak za cijelu obitelj.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NE PREPORUČUJEMO Eva Salata Mexicana s tunom ima neugodan okus lima i sadrži relativno malo tune

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min