Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

CHEAP ON THE BEACH Zlatni rat jedna je od rijetkih čuvenih dalmatinskih destinacija sa široko prihvatljivim cijenama

zlatni-rat-plaza

Nikad nismo mislili da ćemo hvaliti bilo što povezano s ugostiteljstvom i turizmom na bračkom Zlatnom ratu. Jedna od najljepših i najpoznatijih hrvatskih plaža godinama je predstavljala tipičan primjer zloupotrebe masovnog turizma: od povremenih skandala s težim zagađivanjem mora pa do zaista lošeg i zaostalog ugostiteljstva.

No, ovog se ljeta Zlatni rat ističe neobično razumnim cijenama za standarde dalmatinskih otoka, kao i drugih poznatih dalmatinskih ali i nekih istarskih i kvarnerskih destinacija. Evo cijena koje smo početkom tjedna vidjeli na Zlatnom ratu, a koje kao da su došle iz ne baš najskupljih lokala u Zagrebu. Kave koštaju između 1,5 i 2 eura,umjesto opravdano ozloglašenih šest ili sedam eura nekoliko otoka južnije.

Pizze koštaju između 8 i 14 eura, što je standardna zagrebačka cijena. Burgeri počinju s osam eura, a frigane lignje koštaju dvanaest eura što je jeftinije nego u većini restorana u centru Zagreba. Kokteli u klubovima s DJ-em koštaju oko 12 eura, a cijena je još niža ako naručite pitcher od litre: Litra Mai Taia ili Long Island Iced Tea koktela košta 40 eura.

Naposljetku, cjelodnevno iznajmljivanje suncobrana košta 10 eura. Cijene koje smo naveli zvuče kao da su prepisane iz lanjskih cjenika i definitivno nemaju veze s divljanjem cijena na nizu drugih jadranskih turističkih odredišta.

Zlatni rat možda je i zato ovih dana bio više nego dobro popunjen. Jasno je da Zlatnom ratu i Bolu treba puno specifičnija, originalnija i tehnički kvalitetnija ugostiteljska ponuda, osobito kad je riječ o hrani. Međutim, razumnu politiku, osobito ovog ljeta, svakako valja respektirati i pohvaliti.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

CHEAP ON THE BEACH Zlatni rat jedna je od rijetkih čuvenih dalmatinskih destinacija sa široko prihvatljivim cijenama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min