Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

MARKETING BUDUĆNOSTI Pringles lobira za preimenovanje jedne vrste pauka jer sliči na njihov logo

“Postanite dio povijesti grickalica i paukova!” poziva Pringles sa svoje web stranice, “pomozite nam da ljude imaju moć da to učine, uvjerimo da  ovog pauka službeno preimenuju u The Pringles Spider.” Ispod poziva je link na potpisivanje peticije.

Pringles, jedan od najjačih proizvođača čipsa na svijetu, pokrenuo je službenu kampanju za preimenovanje jedne vrste pauka. Riječ je o zanimljivom malom pauku Araneus mitificus koji živi uglavnom u Aziji. Pauk je već neko vrijeme internetska zvijezda, zbog žive zelene boje i neobične šare koja neke ljude podsjeća na Borata u monokiniju a direktore Pringlesa, eto, na brkatog Mr.P- ja s njihovog loga. U obranu Pringlesa, u pravu su. Zaista podsjeća.

No, sama činjenica da jedna korporacija želi mijenjati ime pauka da bi se reklamirala, mogla bi puno govoriti o današnjem svijetu. Srećom, Pringles, barem tako tvrdi, nema stvarnu namjeru zadirati u službeni sistem naziva životinja. Peticija i program za usvajanje Pringles pauka su marketinška kampanja, s ozbiljnim namjerama. Pringles zaista želi da Araneus mitificus dobije novo ime ali kolokvijalno, da ga ljudi masovno prihvate kao Pringles pauka. Zasad im baš ne ide sjajno. Njihovu peticiju na change.org dosad je potpisalo nešto više od 7000 ljudi. Dosta loše za brend s globalnim dosegom. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

MARKETING BUDUĆNOSTI Pringles lobira za preimenovanje jedne vrste pauka jer sliči na njihov logo

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min