Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

SPEKTAKL U POREČU Ana Roš 13. listopada gostuje u Spinnakeru

hisa-franko-ana-ros

Spinnakerov Gourmet Stage profilirao se kao jedan od najuzbudljivijih gastronomskih gostujućih programa u Hrvatskoj. Primjerice, chef i vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan prvi je put kuhao izvan svog restorana baš u Spinnakeru (Štefan je kasnije gostovao i u Ikadorovom Nobilionu).

U rujnu na Gourmet Stage dolazi Stiven Vunić iz Zijavice, ali spektakl godine u Spinnakeru dogodit će se  13. listopada. U listopadu, naime, u jednom od dva najbolja porečka fine dining restorana nastupa Ana Roš, chefica i vlasnica slovenske Hiše Franko s dvije Michelinove zvjezdice. Gospođa Roš dosad je u Hrvatskoj kuhala jedino u Zagrebu, u Manu2. Obje njene zagrebačke večere bile su rasprodane za nekoliko sati.

Chefica Roš voli Istru, pa je zapravo logično da je odlučila prihvatiti Valamarov poziv da pripremi večeru u Spinnakeru. Jučer je u restoranu Miramare by Fratelli Cerea kuhao Bobo Cerea, chef restorana s tri Michelinove zvjezdice. U listopadu u Spinnakeru kuha Ana Roš, s dvije Michelinove zvjezdice.

U studenom i prosincu na Gourmet Stageu trebali bi nastupiti Michelinovi chefovi iz Italije i Austrije. A postoji određena mogućnost da se u novom porečkom hotelu s pet zvjezdica, Pinei, čija se gradnja nastavlja ove jeseni, otvori hrvatska podružnica jednog od najprestižnijih  restorana iz ovog dijela Europe. Poreč, čini se, napokon postaje relevantna uzbudljiva gastronomska destinacija.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

SPEKTAKL U POREČU Ana Roš 13. listopada gostuje u Spinnakeru

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min