Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Obamin chef utopio se kraj njegove rezidencije u Martha’s Vineyardu

obama-chef

Bivši chef Bijele kuće koji nakon završetka mandata Baracka Obame ostao raditi kao privatni chef njegove obitelji, pronađen je mrtav u jezeru na južnoj obali Martha’s Vineyarda, objavila je policijska uprava Massachusettsa.

Tafari Campbell (45) bio je zaposlen kod bivšeg predsjednika Obame, a u Martha’s Vineyardu bio je u posjeti. Campbellov nestanak prijavljen je u nedjelju rano navečer nakon što je otišao na paddleboarding (veslanje na dasci), objavila je policija. Kako stoji u priopćenju, nakon što je Campbell ušao u vodu “činilo se da se kratko borio da ostane na površini, a zatim je potonuo i nije ponovno izronio.”

Još jedan veslač koji je bio na jezeru u vrijeme tragedije izjavio je da je Campbell pao s daske u vodu. Službenici policije za zaštitu okoliša Massachusettsa izvukli su Campbellovo tijelo iz Edgartown Great Ponda malo prije 10 sati ujutro u ponedjeljak po lokalnom vremenu. Policija ga je morala tražiti sonarom, a ronioci su tijelo izvukli s 30 metara od obale, iz samo 2,5 metra dubine. Još se ne zna je li njegovom utapanju možda prethodilo nešto drugo, srčani udar ili slično.

U zajedničkoj izjavi poslanoj mailom CNN-u, Barack i Michelle Obama rekli su da su prvi put upoznali Campbella dok je radio kao sous chef u Bijeloj kući. Nastavio je raditi za njih nakon Obaminog osmogodišnjeg mandata.

“Jako smo voljeli Tafarija,” proučili su Obame, “Kad smo ga prvi put upoznali, bio je talentirani sous chef u Bijeloj kući – kreativan i strastven prema hrani i njenoj moći da zbližava ljude. U narednim godinama  upoznali smo ga kao toplu, zabavnu, neobično ljubaznu osobu koja nam unijela vedrinu u život. Zato smo, kad smo se spremali napustiti Bijelu kuću, zamolili Tafarija da ostane s nama, a on je velikodušno pristao. Od tada je dio naših života i srca su nam slomljena što ga više nema. Danas se pridružujemo svima koji su poznavali i voljeli Tafarija – posebno njegovoj supruzi Sherise i njihovim blizancima Xavieru i Savinu – u tugovanju zbog gubitka doista divnog čovjeka.” Barack i Michele Obama nisu bili u svojoj rezidenciji u Martha’s Vineyardu kad je Tafari poginuo. O okolnostima Tafarijeve smrti otvorena je policijska istraga. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Obamin chef utopio se kraj njegove rezidencije u Martha’s Vineyardu

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min