Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

DIJETA ZA BRODOLOMCE Australski mornar i njegov pas preživjeli su dva mjeseca plutajući na Pacifiku, samo na sirovoj ribi i kišnici

mornar-pas

Tim Shaddock iz Sidneya i njegov pas Bella u travnju su isplovili iz Meksika za Francusku Polineziju. Nekoliko tjedana nakon što su krenuli u avanturu dugu šest tisuća kilometara, oluja im je oštetila brod. Elektronički uređaji na brodu su zamrli.

Tim i Bella ostali su plutati nasred nepreglednog burnog sjevernog Pacifika puna dva mjeseca, dok ih slučajno nisu ugledali piloti jednog helikoptera i poslali im koću da ih spasi. Na koći je stigao i liječnik, koji je novinarima rekao da je i mornara i psa zatekao potpuno stabilne, s normalnim vitalnim funkcijama. Razlog: dva mjeseca imali su dovoljno hrane i vode. Lovili su ribu i jeli je sirovu, a pili su kišnicu koja se skupljala na brodu. Ipak, izgubili su gotovo pola težine naravno izmučili se.

“Preživio sam dosta veliku traumu na moru,” rekao je Tim Shaddock novinarima, “Sad trebam odmor i dobru hranu. Inače se osjećam dobro.” Svoje i Bellino preživljavanje zahvaljuje opremi za ribolov koju je ponio na brod i brodskoj tendi koja ih je štitila od sunca. Trenutno mogu jesti samo male obroke, a njihov potpuni oporavak, uz liječenje ako je potrebno, očekuje se za nekoliko tjedana.  

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

DIJETA ZA BRODOLOMCE Australski mornar i njegov pas preživjeli su dva mjeseca plutajući na Pacifiku, samo na sirovoj ribi i kišnici

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min