Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Deni Srdoč i drugovi u subotu su u Rijeci ispekli i prodali ukupno 800 burgera, hot dogova i pizza za pomoć onkološkoj pacijentici Meliti Maslak

Srpanj i kolovoz mjeseci su kad kuhari na moru imaju uvjerljivo najviše posla. Pa ipak, Michelinov chef Deni Srdoč, pizzaiolo Saša Matijašević i opatijski kuhar i gastronomski pisac Kristian Kozmić prošle su subote navečer, u srcu sezone, pronašli vremena za važnu humanitarnu akciju.

Srdoč , Kozmić i Matijević preksinoć su na riječkom Trgu 128. brigade Hrvatske vojske ispekli i prodali ukupno osam stotina hamburgera, hot dogova i pizza. Sav je prihod s ovog street food perfomansa namijenjen liječenju onkološke pacijentice Melite Maslak. Humanitarno kuhanje za gospođu Maslak organizirala je kvarnerska udurga Srce za nju, o čijim smo akcijama u zaštiti i pomoći bolesnih i slabijih pripadnica našeg društva već bili pisali. Zaista je iznimno značajno da su tri renomirana chefa, u vrijeme kad imaju najviše posla, pristali kuhati u humanitarne svrhe.

Ovaj potez govori o baš temeljno dobrim, nesebičnim značajkama brojnih pripadnika kuharske profesije, koja je izrazito stresna i često zahtijeva bezbroj radnih sati. Sjetimo se da su prije manje do tri godine samoorganizirani kuhari preuzeli ulogu državnih službi, i tjednima, neposredno poslije potresa, hranili stanovnike razrušene Banije. A par godina ranije Braco Sanjin i Marin Vanjak, također usred sezone, kao i Srdoč, Kozmić i Matiješević u subotu, danima su hranili vatrogasce koji su branili Split od najgoreg požara u povijesti tog grada.

Fotografija/Udruga Srce za nju

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Deni Srdoč i drugovi u subotu su u Rijeci ispekli i prodali ukupno 800 burgera, hot dogova i pizza za pomoć onkološkoj pacijentici Meliti Maslak

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min