Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

The Bear je dobio 13 nominacija za Emmy 

bear

Briljantna FX-ova serija o vrhunskom kuharu koji se mora vratiti kući u Chicago da bi preuzeo obiteljski sendvič shop, dobio je fenomenalnih 13 nominacija za Emmy. Za usporedbu, megaprodukcije Succession i The Last of Us dobile su 27 i 24 nominacije.

Glavni glumac Jeremy Allen već je dobio Zlatni globus za ulogu chefa Carmena Carmyja Berzatta, a na ovogodišnjoj Emmyjevoj listi nominiran je za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji. Ebon Moss-Bachrach nominiran za najboljeg sporednog glumca za ulogu agresivnog idiota velikog srca Richieja Jerimovicha.

Ayo Edebiri, koja glumi treću najvažniju ulogu u seriji, ambicioznu sous-cheficu Sydney Adamu, nominirana je najbolju sporednu žensku ulogu. Jon Bernthal i Oliver Platt nominirani su kao najbolji gostujući glumci za likove Carmyjeva pokojnog brata Mikea i Jimmyja Cicerona.  Ovo se sve odnosi samo na prvu sezonu The Beara, jer su u ovogodišnje nominacije mogle ući samo serije emitirane između 1. lipnja 2022. i 31. srpnja 2023. U drugoj sezoni gostuju puno jača imena, Jamie Lee Curtis kao Donna Berzatto, Olivia Colman kao chefica Terry i Bob Odenkirk kao Uncle Lee. The Bear je, među kritičarima i publikom, konsenzualno proglašena najboljom serijom o restoranima ikad snimljenom.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

The Bear je dobio 13 nominacija za Emmy 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min