Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vinarija Bastian otvorila je kušaonicu u Digitronskoj ulici u Bujama

bastian-kusonica-g

Bastianu je ova godina krenula još bolje od lanjske, debitantske. Najmlađa veća istarska vinarija prvo je, drugi put uzastopno, osvojila Vinistrino zlato za Malvaziju iz 2022. Zatim je Bastian dobio Decanterovo srebro za Rose iz 2022: jedan veliki distributer rekao nam je prije dva tjedna da je Bastianov Rose već rasprodan.

Bastianova su vina, istodobno, ušla na karte nekih od najprestižnih i najpopularnijih zagrebačkih restorana, od Esplanade do Vinodola. U lipnju je također Bastian otvorio kušaonicu u Bujama, gdje se vino i proizvodi. 

Kušaonice su svugdje važan segment vinskog biznisa, a u Istri, s obzirom na veoma mnogo turista s automobilima, važnije su nego drugdje. U puno smo istarskih vinarija promatrali kolone turista kako ulaze u kušaonice/trgovine i kupuju kartone vina, Često onih najskupljih trofejnih.

U popularnoj vinariji blizu Pule kušaonica je, prema prometu, jednog svibanjskoj petka podsjećala na supermarket. Pojedinim istarskim vinarijama kućna prodaja osigrava do tridesetak posto ukupnog prihoda, što je odlično i za cash flow ali i za cjelokupan poslovni plan, budući da nema troškova transporta i marže distributera. Kušaonice su, dakle, značajan element u istarskoj vinskoj industriji.

Bastianova se kušaonica nalazi u Digitronskoj ulici 3 u Bujama s pogledima na zelenu Istru i na more. U kušaonici se uz vina mogu probati i kupiti ekstradjevičansko maslinovo ulje i rakije.  Bastian omogućuje i vođene, individualne degustacije za koje se treba najaviti na [email protected] 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Vinarija Bastian otvorila je kušaonicu u Digitronskoj ulici u Bujama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min