Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vlasnik megapopularne Boccaporte ovih dana u Puli otvara street food i vinski bar Gagliardo. U Puli se uskoro otvaraju još dva velika restorana

pula-portarata

U svibnju smo se uvjerili da je pulska Boccaporta jedan od najpopularnijih istarskih restorana. Na prostranom parkingu nalazilo se više od četrdeset automobila, a u velikoj blagovaonici i na terasi jelo je viš od stotinu veselih i zadovoljnih gostiju.

U redu, radilo se o suboti navečer, ali svakome tko se bavi restoranima jasno je da Boccaporta, poznata po enormno velikim porcijama s umjerenim cijenama, odlično posluje. Kad smo odlazili, vlasnik nam je rekao da planira otvoriti manji restoran, s četrdesetak mjesta bliže središtu Pule, s nešto modernijom ponudom hrane i vina. Danas je Glas Istre izvijestio da vlasnik Boccaporte ovih dana otvara Gagliardo, vinski bar i street food s 45 mjesta.

S obzirom na uspjeh Boccaporte, čini se da Pula upravo dobiva dosta atraktivno mjesto za izlaske. Gagliardo se nalazi na Portarati, u prostoru bivšeg Max&Co. Osim Gagliarda, u Puli se otvaraju još dva nova, puno veća restorana. Jedan se zove Duomo i imat će, skupa s terasom, čak 400 mjesta. Investicija je, prema informacijama Glasa Istre, vrijedna oko tri milijuna eura.

A na samom Forumu uskoro bi trebao početi raditi Salon 1875, nazvan po godini izgradnje zgrade u kojoj se nalazi. Najamnina za Salon 1875. iznosi 63.500 kuna mjesečno, što je za pulske prilike dosta visok iznos.

Pula je doslovno oduvijek bila ugostiteljski mrtav grad s tek nešto iznimaka vrijednih pažnje. Lanjsko otvaranje Fabbrice, zabavnog i  energičnog koktel bara s pizzerijom, donijeloo je pulskom uličnom životu nešto dinamike. A čak tri otvorenja najavljena za početak srpnja pokazuju da se pulska restoranska scena napokon počela buditi.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Vlasnik megapopularne Boccaporte ovih dana u Puli otvara street food i vinski bar Gagliardo. U Puli se uskoro otvaraju još dva velika restorana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min