Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Buking u Dubrovniku za srpanj i kolovoz 15 je posto slabiji nego 2019. Sobe se mogu dobiti za 100 eura

dubrovnik-zidine-turizam-turisti-sezona

Dubrovački vjesnik izvijestio je o padu ritma rezervacija u najljepšem hrvatskom gradu, i to za punu sezonu. Sugovornici Dubrovačkog vjesnika kažu kako je booking za srpanj i kolovoz petnaestak posto slabiji nego 2019. godine, koja se u Dubrivniku smatra referentnom za usporedbu.

Loš tempo rezervacija za srpanj i kolovoz nadovezao se na slabije turističke rezultate u lipnju, koje možemo tumačiti i neobično kišnim vremenom. Međutim, Dubrovački opravdano upozorava kako su privatni iznajmljivači digli cijene za petnaestak posto u usporedbi s lanjskom sezonom. Dubrovnik je, nadalje, povećao iznajmljivačke kapacitete, pa se sada na Booking. comu nudi oko tri tisuće objekata u usporedbi sa oko 2500 lani. Zanimljivo je spomenuti da ni lanjskog srpnja Dubrovnik nije bio prepun. Dapače, kad smo se u drugoj polovici srpnja vraćali u Zagreb, dubrovački je aerodrom bio gotovo prazan.

Privatni iznajmljivači i hoteli srednje kategorije trenutno masovno ruše cijene, pa se sobe i apartmani mogu dobiti već za stotinjak eura, a prosječne se cijene kreću između 130 i 200 eura. Vrhunski hoteli zadržali su, međutim, visoke cijene, tako da soba i Ecxelsioru trebutno košta oko 600 eura, dok je najbolji i najskuplji dubrovački hotel, Villa Dubrovnik, ovaj vikend bio rasprodan. Što samo govori da je Dubrovnik definitivno postao ekskluzivna destinacija.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Buking u Dubrovniku za srpanj i kolovoz 15 je posto slabiji nego 2019. Sobe se mogu dobiti za 100 eura

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min