Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

PARADAJZ FROM PARADISE Na jezeru Kipišće u Sv. Nedelji počeo je originalni ljetni festival posvećen Rajskim rajčicama

paradajz-from-paradise

Čuvena braća Nekić danas su parkirala svoj food truck kraj jezera Kipišće u Svetoj Nedjelji. Tamo se do 25. lipnja održava originalni Paradajz from Paradise, festival posvećen rajčicama koje se uzgajaju u tom kraju.  Riječ je, naravno, o Rajska rajčicama, najukusnijim uzgojnim rajčicama u Hrvatskoj koje su se  stručnim izborima uvrstile i među 50 najkvalitetnijih cherry i cocktail rajčica na svijetu.

Rajska već više od 20 godina proizvodi rajčice u Svetoj Nedelji. Marin i Josip Nekić u svom će old timeru pripremati koktele i jela posebno osmišljena za rajčice, ali i svoj eklasike pulled pork s coleslaw salatom i majonezom od kapara i Trailer mess – varijantu pulled porka s domaćim svetonedeljskim rajčicama sorte calimera, tzatzikijem i vlastitim BBQ umakom. 

Uz Nekiće, kuhat će i Zlatko Belužić koji je radio u kuhinjama hotela lošinjske Jadranke.  Belužić će na festivalu pripremati pripremati Rajski tuna bowl s crnom rižom Venere i prutiće od bijele ribe u hrskavim panko mrvicama s domaćim pestom od rikule i kremastom pečenom skutom.

Paradajz from Paradise je idelan ambijent za djecu a organizirali su i radionicu Bumbargrad koja se održava svaki dan od 19 do 21 sat da roditelji mogu na miru sjesti na piće dok djeca crtaju. Večeras nastupa Zsa Zsa, u subotu band Eter, a u nedjelju se na pozornicu penje Gipsy Jazz Kvartet. Sva glazbena događanja počet će u 20:30. Sve ostale informacije pronaći ćete na društvenim profilima festivala.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

PARADAJZ FROM PARADISE Na jezeru Kipišće u Sv. Nedelji počeo je originalni ljetni festival posvećen Rajskim rajčicama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min