Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Donald Trump došao u kubanski restoran u Miamiju, objavio da sve časti ručkom, zaključio da mu je preskupo i otišao u drugi restoran

trump-miami

Donald Trump prošlog je utorka imao dosta neugodan dan na sudu u Miamiju. Optužnica U 37 točaka koju su mu pročitali, pokazala je da je u puno većoj nevolji nego što je mislio. Trump je nakon pada s vlasti ukrao i skrivao neke od najosjetljivijih obavještajnih dokumenata američke vlade. Nije ih htio vratiti ni na poziv vlade ni pravosuđa, jer je mislio da kao predsjednik ima pravo postupati s državnim dokumentima kako hoće, pa ga mogu teretiti samo za proceduralne prekršaje.

Zapravo, čini se da će mu suditi za ugrožavanje nacionalne sigurnosti. Dosta loše raspoložen, Trump je nakon suda sa svojim trenutno najodanijim suradnicima otišao na ručak u Versailles, legendarni kubanski restoran u Miamiju. Kad je ušao, uobičajenim bravadom najavio je da sve prisutne želi častiti ručkom. Navodno je kubanskim glasačima na Floridi htio pokazati zahvalnost za podršku (mnogi Kubanci u Miamiju podržavaju Trumpa unatoč njegovoj antiimigrantskoj politici). Na kraju je, pogađate, otišao iz restorana a da nije platio ništa.

Iako ga se tereti za neke od najtežih kaznenih djela u američkim zakonima, Donald Trump kao bivši predsjednik ima puno nježniji pravosudni tretman od ostalih građana. Nije u istražnom zatvoru, uhapsili su ga samo formalno (uzeli podatke, slikali ga, uzeli otiske prstiju), i nisu mu oduzeli putovnicu, zamrznuli imovinu niti mu zabranili da leti svojim privatnim avionom. Trump uvelike koristi te slobode i nastavlja voditi kampanju za predsjedničke izbore. I posjet Versaillesu bio je dio kampanje.

Trumpa je ispred restorana dočekala povelika grupa pristaša pjevajući mu Happy Birthday (Trump je idućeg dana 14. lipnja napunio 77 godina). “Jeste li spremni?” pitao je Trump i podigao ruke u zrak, “Jeste li spremni? Ide ručak za sve!” viknuo je na oduševljenje okupljenih trumpista. Mahnuo je osoblju restorana pokazujući da on časti ručkom.

Versaillesova kuhinja veselo se bacila na posao, ali kad je pogledao jelovnik bivši predsjednik zaključio da mu je sve preskupo, okrenuo se bez riječi i otišao u drugi restoran. Kako piše Miami New Times koji je izvijestio o cijelom događaju, gosti restorana i trumpisti zbunjeno su gledali kako njihov besplatni ručak odlazi prije nego su išta stigli naručiti. Sve skupa trajalo je deset minuta.  

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Donald Trump došao u kubanski restoran u Miamiju, objavio da sve časti ručkom, zaključio da mu je preskupo i otišao u drugi restoran

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min