Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Slobodna Dalmacija žešće je ponizila splitske ugostitelje. Za proslavu 80 rođendana angažirala je catering iz Zagreba

catering-kvatric-slobodna

Je li stvarno moguće da u Splitu ili drugdje u Dalmaciji ne postoji ugostiteljska tvrtka koja je kadra organizirati catering za par stotina uzvanika? U upravi i uredništvu Slobodne Damacije očito smatraju da ne postoji. Pa je Slobodna Dalmacija za proslavu svog 80. rođendana angažirala veliku zagrebačku ugostiteljsku kompaniju Catering Kvatrić.

I tako je na proslavu jubilarne obljetnice Slobodne u Splitu, iz Zagreba stiglo, skupa s jedanaest ninistara i predsjednikom Vlade, nekolliko kamiona i kombija punih konobara, opreme i hrane Cateringa Kvatrić, tvrtke poznate po usluživanju političara; bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović organizirala je oproštajnu zabavu baš u prostorijama Cateringa Kvatrić. Odluka Slobodne Dalmacije da za rođendansku proslavu angažira zagrebački catering duboko je pogrešna iz tri razloga.

Prvo, ta odluka ponižava splitske i dalmatinske ugostitelje jer sugerira da oni nisu sposobni obaviti ni gastronomski relativno jednostavan posao. Drugo, moderna je hrana lokalno pitanje. Besmisleno je dovoziti hranu s 400 kilometara udaljenosti. I treće, Slobodna Dalmacija dio je dalmatinskog identiteta, pa je stoga logično da se na njenom rođendanu poslužuje dalmatinska hrana koju pripremaju dalmatinski ugostititelji.

Foto/Catering Kvatrić Facebook Page

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Slobodna Dalmacija žešće je ponizila splitske ugostitelje. Za proslavu 80 rođendana angažirala je catering iz Zagreba

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min