Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

POTPUNI RASPAD SUSTAVA Jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana, koji vikendima prima više od 200 gostiju, ostao je na četiri profesionalna konobara

konobar

Kriza radne snage ovih dana melje i najžilavije restoranske brendove. Jedan od svega nekoliko zaista čuvenih starijih zagrebačkih restorana, u lipnju je ostao bez minimalnog broja konobara da bi uopće mogao normalno raditi. Nećemo napisati o kojem je restoranu riječ jer ne želimo dodatno otežati njegov položaj i ne želimo kompromitirati njegov veoma mnogo godina stari renome; taj restoran predstavlja važan dio zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljskog identiteta.

A sad tužne činjenice. Restoran koji subotom i nedjeljom redovito prima oko 200 gostiju samo za ručak, ostao je na točno četiri profesionalna konobara, od kojih dvojica imaju status voditelja restorana. Restoran se ovih dana krpa radnicima iz drugih lokala iste tvrtke, naučnicima i strancima na probnom roku.

Što sve ne pomaže, jer taj restoran vikendom mora imati barem deset do dvanaest profesionalaca u smjeni da bi uopće mogao normalno funkcionirati. Preostali zaposlenici svojedobno zaista prestižnog zagrebačkog restorana kažu da ni stanje u kuhinji nije mnogo bolje. Čini se da je dugogodišnje podcjenjivanje osoblja u hrvatskom ugostiteljstvu došlo vrlo blizu fatalne naplate. Filipinci i Nepalci neće moći zaustaviti raspad sustava koji se upravo događa u jednom od svojedobno najpopularnijih zagrebačkih restorana. Kao ni u mnogim drugim, osobito tradicijskim restoranima.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

POTPUNI RASPAD SUSTAVA Jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana, koji vikendima prima više od 200 gostiju, ostao je na četiri profesionalna konobara

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min