Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Murterska Kuća kruva Renate Kokorović nacionalno je relevantna zanatska pekarnica

kuca-kruva

Vukovarka Renata Kokorović zbog ljubavi se doselila na Murter. Pa se usput zaljubila u otok. Pa je na otoku, zbog dvadesetgodišnje zaljubljenosti u kruh, u ljeto 2021. u Betini otvorila pekarnicu Kuća kruva. U jednom od rijetkih svojih javnih istupa gospođa Kokorović govorila je za ŠibenikIN o kruhu kao o živom biću “koje vam uvijek nešto daje i vraća.”

Kuća kruva u Bobi

Naglasila je da sve kruhove radi od vlastitog startera i da ne koristi baš nikakve aditive. Kruhove Kuće kruva probali smo jučer u murterskoj Konobi Boba. Boba je ranije pekla vlastiti kruh, ali se njenom vlasniku Vjeki Bašiću toliko sviđaju proizvodi Kuće kruva da sada servira isključivo kruhove Renate Kokorović. Sva tri kruha koja smo jučer kušali u Bobi bila su izvrsna. Foccacia je optimalno masna i elastična, s čvrstom hrskavom korom. Tamni je kruh gust, vlažan i veoma bogat, dok je bijeli laganiji, rahle teksture i hrskave korice s onim zaraznom okusom i mirisom zbog kojeg se ljudi toliko

masovno okreću za pekarnicama i stoje u redu za svježi kruh. Prilično dobro poznajemo scenu zagrebačkih zanatskih pekarnica: Kuća kruva, sudeći po onom što smo probali u Bobi, ne zaostaje za najpoznatijima.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Murterska Kuća kruva Renate Kokorović nacionalno je relevantna zanatska pekarnica

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min