Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

David Štampar proslavio je 110. godišnjicu obiteljske vinarije zlatnom   Decanterovom medaljom  za Urban White

stampar-obitelj

U srijedu 7. lipnja David Štampar priredio je proslavu 110. rođendana obiteljske vinarije. Istog je dana objavljeno da je Štamparov Urban White, klasični pjenušac  napravljen od pušipela, osvojio zlatnu medalju na Decanterovim Svjetskim  vinskim nagradama.

Gospodin Štampar tako je povezao 110 godina tradicije u vinogradarstvu i vinarstvu, s jednim  od najvažnijih međunarodnih priznanja koje vinarije mogu dobiti. Ovdje valja reći da se radi o drugoj zlatnoj medalji za Urban White unatrag nekoliko godina, što Štamparov pjenušavi pušipel svrstava u uzak krug najboljih i najtraženijih hrvatskih  pjenušaca proizvedenih šampanjskom metodom.

Premda se obitelj Štampar uistinu bavila  vinogradarstvom od ranog dvadesetog stoljeća, tek je David Štampar usmjerio obiteljski posao prema vrhunskim vinima.

Štampar  je danas, uz Cmrečnjaka i Dvanajščaka, najznačajniji vizionar, strateg i operativac  međimurskog vinskog preporoda, koji upravo traje i koji može bitno obogatiti hrvatsku vinsku industriju. Štamparova proslava održana je na Mađerkinu bregu, jednom od najvažnijih međimurskih vinogradarskih položaja.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

David Štampar proslavio je 110. godišnjicu obiteljske vinarije zlatnom   Decanterovom medaljom  za Urban White

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min