Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas je u Rijeci otvoren bistro El Rio, u atraktivnom prostoru legendarnog istoimenog kluba

el-rio-sala

Lokacija na Korzu pored Riječke banke i Palacha oduvijek se činila ukletom. Prvo je tamo bio noćni klub El Rio koji će mnogi Riječani gledati s nostalgijom. Zatim je godinama prostor okupirao prosječan kineski restoran u vrijeme dok su kineski restorani bili popularni. Onda je kratko i prilično neuspješno prostor pokušao oživjeti nekakav američki grill koji je i u vrijeme prije inflacije bio preskup. Pa je godinama jedan od najatraktivnijih prostora na riječkom Korzu zjapio prazan.

Danas se u njemu otvara talijanski bistro koji bi mogao vratiti lokaciju u život. Naime, Rijeci je kronično nedostajao talijanski bistro, što zbog blizine Trsta i Italije, što zbog činjenice da se nitko dosad nije dosjetio otvoriti jednostavni bistro na Korzu. El Rio, kako su ga pametno nazvali vlasnici, nudit će pizze s kvalitetnim sastojcima poput San Marzana i San Danielea, domaće njoke i tjestenine, i tek nekoliko jela s mesom i ribom.

Pizza je s povišenim rubovima i nešto višom sredinom od klasične napoletane, a u ponudi će biti četiri do pet klasika i otprilike sedam pizza koje će se mijenjati po sezonama. Posebno je zanimljiv planirani showroom u kojem bi se trebali predstavljati proizvodi vinarije i destilerije Rossi i rezati talijanski pršut i mortadella pred gostima koji će ih moći kupiti i za doma. Vinska karta, koja je još u izradi, bi trebala sadržavati 40-tak etiketa s naglaskom na istarska vina. Prostor je u potpunosti renoviran i pogođen, s kapacitetom od stotinjak mjesta. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.