Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U četvrtak 8. lipnja u Ikadorovom Nobilionu gostuje Saša Pribičević iz rovinjske Tekke, jedan od najboljih hrvatskih sushi chefova

ikador-pribicevic

Slavonac Saša Pribičević izgradio je kuhinju vrhunskog japanskog restorana Matsunoki u hotelu Bellevue na Malom Lošinju. Gospodin Pribičević bio je prvi hrvatski sushi chef koji je redovito, baš svakodnevno stavljao repove živih škampa na nigiri (danas si tu raskoš svakodnevno dopuštaju zagrebački Maredo i EL Toro).

Lanjskog je proljeća chef Pribičević napustio Matsunoki, da bi prešao u rovinjsko izdanje zagrebačke Tekke, uvjerljivo najboljeg hrvatskog japanskog restorana. Rovinjska Tekka nalazi se u hotelu Lone. Saša Pribičević u četvrtak 8. lipnja gostuje u restoranu Nobilion luksuznog kvarnerskog hotela Ikador, gdje u sklopu Nobilionova gastronomskog serijala Game of Chefs kuha s Nobilionovim chefom Danielom Skokićem.

Šestosljedni meni večere u Nobilionu otvara se Skokićevim tartarom od kvarnerskih škampa sa sokom od svježeg krastavvca i pečenim limunom. Slijedi Pribičevićeva dimljena jegulja s brancinom i algama, pa Pribičevićev celer s vrganjima, gljivama shitake, daikonom i crnim tartufom. Skokić nastavlja crnim rižotom s carpacciom od jakovskih kapica, da bi večera kulminirala Pribičevićevim biftekom s misom i sojom. Nobilionov tim priprema sezonski desert: lovranske trešnje s dimljenim sladoledom.

Azijsko-kvarnerska večera u Nobilionu košta 80 eura, a opcionalni wine paring koji, među ostalim, uključuje briljantni Tomčev rizling Rockstar i jednako impresivni Štekarov macerirani Sivi Pinot Draga, stoji još 50 eura.

GAME OF CHEFS x TEKKA by Lone

Nobilion, hotel Ikador, Ika

Četvrtak, 08.06.2023 u 20:00 sati

Cijena 80 eura Rezervacije

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.