Frankov pizza majstor Boris Lukšić Ljetnom pizzom kvalificirao se na Trofeo Caputo u Napulju

U petak 2. lipnja u Osijeku je organizirano izlučno hrvatsko natjecanje za napuljski Trofeo Caputo, kojeg talijanski medijii često nazivaju Svjetskim prvenstvom pizzaiola. Na osječkom su natjecanju, koje se održalo u pizzeriji Novi Saloon, sudili hrvatski i slovenski profesionalci iz prehrambene i ugostiteljske industrije.
Prvo je mjesto osvojio Boris Lukšić iz zagrebačke pizzerije Franko’s Pizza & Bar. Franko’s je, podsjetimo, jedina hrvatska pizzeria koja se uspjela kvalificirati, i to triput zaredom, na listu 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije. Gospodin Lukšić pobijedio je s novom, Ljetnom pizzom. Ljetna pizza tipična je Frankova napoletana kojoj sezonski karakter daju velike kozice i pečene paprike. Pobjednička Ljetna pizza stiže na Frankov meni u petak 9. lipnja.