Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Dominique Crenn, poznata zagovornica jednakosti, pokrenula je ekskluzivni program u svom restoranu. Za 3800 dolara članarine gosti dobivaju prednost kod rezervacija i VIP tretman  

crenn-dominique

Dominique Crenn je briljantna američko-francuska chefica i prva žena s tri Michelinove zvjezdice na američkoj restoranskoj sceni. Crenn je u gastronomskom svijetu poznata i kao aktivistica koja upozorava na važnost održivosti, uključivosti i jednakosti u često elitističkom svijetu najboljih svjetskih restorana. Aktivizam Dominique Crenn širi se i izvan restoranske industrije.

Njen restoran Atelier Crenn u San Franciscu 72. je na listi World’w 50 Best Restaurants. Dominique Crenn nedavno je lansirala Crenn Collection, ekskluzivni klub za goste koji žele doživjeti “jedinstvena iskustva pod znakom i magijom Ateliera Crenn”.

Dominique Crenn bavi se visoko estetiziranom, artističkom visokom kuhinjom s puno senzibiliteta prema namirnicama. Najšira publika njena je jela mogla upoznati u filmu The Menu, u kojem je bila glavni kulinarski konzultant. Sva jela u scenama su stvarna, skuhana od početka do kraja kao za resetoranske goste i glumci su ih zaista jeli.

Crenn posebno naglašava važnost restorana za zajednicu i obratno, važnost zajednice kao inspiracije za njenu kuhinju. Sada će u vrhuncima te kuhinje moći uživati vrlo malobrojna, privilegirana zajednica koja će članarinu plaćati 3.800 eura po osobi. Za to će dobiti prioritet kod rezervacija za restoran i Bar Crenn bilo koji dan u godini, iako ih se moli da se najave barem 72 sata unaprijed (mjesta u restoranima poput Ateliera Crenn čekaju se mjesecima).

Večere će plaćati kao svi gosti, oko 475 dolara koliko prosječno košta meni u Atelieru ili 120 dolara u Baru Crenn, a opcija je Le Comptoir za 300 dolara po osobi. Osim last minute rezervacije, članovi ekskluzivnog kluba moći će dobiti specijalna iskustva poput kuharskih lekcija, privatnih evenata na kojima kuha tim Dominique Crenn, vinskih degustacija, posebnih ponuda, besplatnih pića u Baru Crenn, piknika na farmi Bleu Belle i ad hoc večere se enologom.

Na raspolaganju će im biti i osobni concierge koji će se brinuta za sve njihove zahtjeve.  Plebejci i dalje moraju čekati na rezervacije mjesecima, a možda i riskirati da se njihova rezervacija poništi zbog nekoga od članova Crenn Collection kluba.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Dominique Crenn, poznata zagovornica jednakosti, pokrenula je ekskluzivni program u svom restoranu. Za 3800 dolara članarine gosti dobivaju prednost kod rezervacija i VIP tretman  

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min