Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Davor Kaić iz Monte Mulinija pobjednik je Badel 1862 Masterclass Cupa, najvećeg hrvatskog natjecanja barmena

badel-masterclass-sup-g

U zagrebačkom klubu Mint 1. lipnja je održano drugo izdanje Badel 1862 Masterclass Cupa, najvećeg natjecanja barmena u Hrvatskoj.

U energičnoj atmosferi u finalu se natjecalo 25 barmena. Od čak 500 prijavljenih kandidata, među kojima su prvi put bili i barmeni iz Sjeverne Makedonije, finalisti su izabrani na četiri regionalna natjecanja u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, te na kvalifikacijama u Skoplju. Pet najboljih iz svake regije natjecalo se za kup u Mintu.

Pobjednik Badel 1862 Masterclass Cupa 2023. je barmen Davor Kaić iz rovinjskog hotela Monte Mulini, koji se u finale kvalificirao pobjedom na regionalnom finalu u Rijeci. Drugo mjesto osvojio je Nikola Vrček iz Varaždina, a treće Vanja Galovski iz Skoplja.

Najbolje plasirani barmeni dobili su novčane nagrade. Za sve natjecatelje organizirana je online edukacija koju je vodio zagrebački barski veteran Mario  Majcen, a dobili su i certifikat Badel MasterClass Expert.

Pobjednik Davor Kaić, Monte Mulini

“Velika mi je čast primiti priznanje za najboljeg barmena Hrvatske. Zahvalan sam organizatoru ovog događanja što je prepoznao važnost barmenske struke i kulture te putem ovog natjecanja motivirao natjecatelje da pokažu svoj maksimum. Kultura barmenstva u Hrvatskoj se tek gradi, a ovakva natjecanja i edukacije su ključne u njenoj promidžbi,” rekao je pobjednik Davor Kaić, koji je titulu osvojio koktelom Cleopatra na bazi Antique Pelinkovca. 

Žiriji u kojima su bili Mario Majcen, svjetski viceprvak u flairu, poznati barmen Zlatko Orečić, glavna Badelova tehnologinja Mirela Krajnović, predsjednik Udruge barmena Split Ante Žigo, Vesna Jurak, direktorica proizvodnje jakih alkoholnih pića u Badelu 1862,  Franckov profesionalni barista Zoran Trkulja i barmen Zoran Surla, osim potpisnih koktela natjecatelja ocjenjivao je njihove tehničke vještine, poznavanje, pripremu i posluživanje koktela ali i poznavanje vina, jakih alkoholnih pića i psihologije potrošača.

Natjecatelji su u finalu morali pripremiti vlastiti originalan koktel, pokazati vještinu u posluživanju i točno identificirati pića na blind tastingu. Po narudžbama koje su dobili, kandidati su ocijenjeni u pripremi, točenju i servisu raznih pića i kave. 

“Iskustva s prvog Masterclass Cupa bila su izvrsna, pa smo zbog interesa ugostiteljskih djelatnika odlučili nastaviti s organizacijom natjecanja. Velik broj prijava potvrđuje interes i potrebu za ovakvim projektima koji otvaraju priliku za učenje i razmjenu iskustava. Osim što pojedincima koji rade u ugostiteljstvu omogućavaju profesionalni razvoj, ovakva natjecanja pridonose podizanju kvalitete naše ukupne ugostiteljske i turističke ponude. Ove smo godine u natjecanje uključili i barmene iz Sjeverne Makedonije, što je prvi korak u širenju i na druge zemlje regije“, istaknuo je Lovro Vučković, direktor marketinga Badela 1862.

POBJEDNIČKI KOKTEL  

Cleopatra

Davor Kaić, Monte Mulini

  • 4 cl Antique Pelinkovac
  • 2 cl Cleopatra Grappa Jacopo Poli
  • 1,5 cl sirup od slane karamele Monin
  • 2 dasha bittera od breskve Bitter Truth
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.