Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PITANJE TEŽE POHLEPE Thomas Henry Tonic Water, koji se u Trogiru prodaje za sedam eura, u strogom centru Zagreba košta između 3,5 i 3,98 eura

thomas-henry

Slobodna Dalmacija objavila je prije par dana da se tonik Thomas Henry u nekoj krčmi u Trogiru prodaje za sedam eura. Mi smo to jučer prenijeli kao primjer loše i pohlepne ugostiteljske prakse. Pa se u raspravu uključuo jedan gospodin iz mjesta Mimice, koji nas je napao s tezom da Thomas Henry, jedan od najskupljih tonika na hrvatskom tržištu, zapravo treba koštati onoliko koliko košta u špelunki u Trogiru.

Pa smo obišli nekoliko zagrebačkih barova i kafića, i to u strogom centru grada, da bi vidjeli koliko Thomas Henry zaista košta. U centru Zagreba cijene Thomas Henry Tonic Watera kreću se između 3,50 i 3,98 eura, što je vidljivo primjerice iz preslike cjenika u baru Nico’s, smještenom i luksuznom stambeno posovnom kompleksu na Europskom trgu. Pronašli smo i niz nižih cijena, na jednako dobrim lokacijama.

Dakle, Thomas Henry u centru Zagreba dvostruko je jeftiniji nego u Trogiru (ili možda u Mimicama). Što znači da je pojedine dalmatinske ugostitelje upravo obuzela dosta neobuzdana pohlepa. A prije samo dvije godine molili su za državnu pomoć zbog pandemije. E sada, ako se jadranski ugostitelji, ne svi naravno, nastave ovako pohlepno ponašati, za par godina njihovi bi lokali mogli postati jednako prazni kao u vrijeme korone. Jer i bogati turisti uglavnom traže odgovarajuću vrijednost za novac. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.