Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef rimskog Pagliaccia 2** Anthony Genovese 23. srpnja u Novigradu kuha s Marinom Gaši

marina-genovese

“Moja kuhinja je fotografija mog života, mog iskustva, mog obrazovanja, moje vizije budućnosti. To je osobna kuhinja, ali ipak vrlo fokusirana na klijenta, s kojim kroz degustacijski jelovnik uspostavljamo povjerenje i empatiju, kao što to čine dvoje ljudi koji zajedno prođu putovanje.”

Chef Anthony Genovese rođen je u Francuskoj u kalabrijskoj obitelji. Školovao se na uglednoj Ecole Hoteliére u Nici i počeo raditi u restoranima na jugu Francuske. U Italiju se vratio na poziciju u slavnoj Enoteci Pinchiorri, a zatim otišao u Tokio, London i Maleziju. Prvu Michelinovu zvjezdicu dobio je za restoran Ravello, ali njegov je san bio otvoriti vlastiti. Godine 2003. u Rimu je otvorio Il Pagliaccio, koji danas ima dvije Michelinove zvjezdice. U pandemiji je otovrio novi format, casual restorana za dostavu Turnè, s jednostavnim azijskim jelima od vrhunskih sastojaka. 

“Oduvijek sam želio biti kuhar; moja su karijeru obilježila putovanja, iskustva i prepreke, ali vodila me ambicija i predanost,” rekao je svojedobno Genovese, “Ovaj posao zahtijeva velika odricanja i ne vjerujem da sam puno drugačiji od kolega čijem radu se divim. Nije lako raditi diljem svijeta zbog različitih jezika, tradicije i kulture, ali broji se samo prilika za širenje kulturnih vidika, to je važnije od našeg kulinarskog iskustva.” Upravo ova zadnja rečenica mogla bi obilježiti četveroručnu večeru Marine Gaši i Anthonyja Genovesea u restoranu Marina u Novigradu.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.