Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BRAD PITT OPTUŽUJE Angelina je Miraval povezala s Rusijom, njenim homofobnim zakonima i invazijom na Ukrajinu, samo da mi naudi

miraval

Odvjetnici Brada Pitta podnijeli su novu tužbu protiv Angeline Jolie, u sporu oko njihove nekad zajedničke provansalske vinarije Miraval.  Tužba je podnesena na Visokom sudu u Los Angelesu a britanski tabloid Daily Mail objavio je detalje. Miraval je jedan od najcjenjenijih rosea na svijetu i status opravdava iz berbe u berbu.

Vino proizvodi Brad Pitt u suradnji s uglednom rhonskom vinarskom obitelji Perrin. Pitt i Jolie Miraval su kupili 2011. za 60 milijuna dolara i tamo su živjeli kad su bili u Europi. Na imanju su se i vjenčali 2014. godine. Danas se vrijednost Miravala procjenjuje na 160 milijuna dolara, zbog rasta cijena nekretnina ali puno više zbog nove vrijednosti koju su stvorili s roseom Miraval.

U brakorazvodnoj parnici koju je obilježila i gadna bitka za skrbništvo nad njihove šestero djece, Pitt i Jolie dogovorili su se da Miraval neće dijeliti već će vinariju, imanje i brend nastaviti voditi zajedno i dijeliti dobit pola-pola. Angelina Jolie je, međutim, prije nekoliko godina svoj udjel u Miravalu prodala ruskom tajkunu Yuriju shefleru, vlasniku Stoli grupe.

Brad Pitt na sudu tvrdi da je to učinila njemu iza leđa kako bi mu se osvetila za razvod i da je prodajom ugrozila brend Miraval. “Prodajući Miraval Juriju Shefleru Jolie je Chateau Miraval povezala s Rusijom, njenim homofobnim zakonima i invazijom na Ukrajinu, potencijalno ugrožavajući reputaciju vrlo cijenjenog rosea i jačajući reputaciju ruskog oligarha u Hollywoodu.”

U novoj tužbi njegovi odvjetnici tvrde da će “sudu dokazati da su postupci Angeline Jolie bili nezakoniti te namjerno i krajnje štetni za Pitta. Jolie se nepravedno obogatila na njegov račun.” Dosadašnja suđenja Pittu nisu donijela ništa, ali on se ne predaje. Nova tužba očito je pokušaj njegovih odvjetnika da iskoriste trenutne okolnosti i konflikt s Rusijom.

Zato su odvjetnici Angeline Jolie podnijeli kontratužbu za 250 milijuna dolara u kojoj tvrde da ju Pitt prisiljava da svoj udjel u Miravalu proda njegovoj kompaniji po “nerazumnim uvjetima” i da širi laži o Shefleru kao savezniku Vladimira Putina. Shefler se već nekoliko godina javno distancira od Putina i Rusije, do te mjere da je lanjskog ožujka ime svoje votke i kompanije iz Stolichnaya promijenio u Stoli. Brad Pitt u Miravalu i dalje proizvodi rose, a portfolio je proširio i na rose šampanjac Fleur de Miraval i kozmetiku od koštica grožđa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.