Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

7. lipnja u Sarajevu počinje Regio Wine Trails, prvi putujući vinski festival u regiji

sarajevo

Regio je zanimljiv koncept vinskog festivala zamišljen za predstavljanje vina tržištu Bosne i Hercegovine. Riječ je o putujućem festivalu, prvom takvom u regiji, koji će se u tri dana održati u tri grada. Počinje 7. lipnja u Sarajevu, a nastavlja se u Tuzli 8. lipnja i Bijeljini 9. lipnja

Festival je namijenjen prvenstveno profesionalnoj publici, sommelierima, vlasnicima restorana i hotela i predstavnika HoReCe i maloprodaje, a na njemu će osim vinara nastupiti i uvoznici i distributeri vina. 

Regio pored festivalskog ima i edukativno promotivni dio koji će voditi Siniša Lasan, Tomo Jakopović i Marko Marjanović.  U regionalnom duhu, na Regiu će biti održan masterclass graševine, žilavke i tamjanike, tipičnih sorti Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sva tri dana na festivalu će se održavati radionice posvećene autohtonim sortama i lokalnom terroiru.

Za širu javnost, vinarije s Regia će se predstaviti u restoranima.  Regio je, kažu njegovi organizatori, najzahtjevniji vinski projekt dosad priređen u regiji, zbog specifičnih logističkih zahtjeva i broja angažiranih profesionalaca. Praktički, riječ je o tri kompletna festivala na tri lokacije u jednom.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.