Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Benedicta Cumberbatcha u kući nožem napao bivši chef luksuznog londonskog hotela Beaumont

benedict-cumberbatch

U londonski dom glumca Benedicta Cumberbatcha upao je bivši chef luksuznog hotela, vitlajući velikim nožem za ribu, javlja BBC.  Cumberbatch je bio u kući sa suprugom i troje djece kad je Jack Bissell (35) nogom probio željezna vrata prednjeg vrta, vičući: “Znam da si se doselio ovamo, nadam se da će izgorjeti!”

Detalji napada objavljeni su na suđenju 10. svibnja. Bissell je priznao krivnju. za kazneno djelo izazivanja štete na kući i za to je kažnjen 250 funti, dok je zbog prijetnji nožem dobio trogodišnju zabranu prilaska Cumberbatchovoj obitelji i području u kojem žive. Glumčev PR tim uspio je sriječiti objavljivanje vijesti o napadu, ali tabloid Daily Mail ovog je tjedna ipak objavio priču. 

Bissell, koji je do 2020. radio kao chef u hotelu Beaumont u Mayfairu, iščupao je Cumberbatchovu biljku i bacio je na vrtni zid prije nego što je pljunuo na interfon i otkinuo ga nožem za ribu, rečeno je na sudu. Pobjegao je s mjesta događaja, ali je uhićen nakon što je njegov DNK pronađen na interkomu.

Izvor blizak Cumberbatchu rekao je za Daily Mail: “Naravno da je cijela obitelj bila potpuno prestravljena, mislili su da će se im taj tip upasti u kuću i povrijediti ih. Srećom, nije otišlo tako daleko. Benedict i Sophie probdjeli su mnoge noći u strahu da će opet biti meta.” Tužiteljstvo je reklo sudu da je Bissell prije napada kupio dva pakiranja pita kruha u obližnjoj trgovini i rekao trgovcu da će provaliti i zapaliti kuću.

Nije jasno zašto je Bissell ciljao na Cumberbatcha, na sudu se nije branio. Ranije je osuđivan za krađe, ima tri upozorenja za kaznena djela protiv imovine, prekršaj protiv javnog reda i mira i kaznenu prijavu zbog droge. Godine 2015. fotografiran je dok su ga hapsili na prosvjedu protiv vojne intervencije u Siriji u središtu Londona.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Benedicta Cumberbatcha u kući nožem napao bivši chef luksuznog londonskog hotela Beaumont

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min