Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Fish House je zabavni, pošteni riblji street food s ponekim odličnim jelom

fish-house-g

Istra je definitivno predvodnik nove hrvatske revolucije ribljeg street fooda. Sad već razvijena scena spremna je za širenje i franšiziranje. Svakako jedan od najzanimljivijh aktera te grupe je rovinjski Fish House.

Lokal je zanimljiv već samim time što je njegov utemeljitelj Jasmin Hajrula koji je radio u Noelu, jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Drugo, u lokalu koriste neke vrhunske sastojke poput Chiavalon maslinova ulja. I ono najvažnije kod street fooda, Fish House je lako dostupan i zabavan širokoj publici.

fish-house-chiavalon

Njegov jelovnik je standardan, ali i vrlo dobro napravljen. Ovdje se peče i prži gotovo sve što pliva u moru, ima nekoliko ribljih burgera (tuna, kozice i skuša), kao i sitne ribice, tuna tacose i bruschette idealne za jesti u šetnji Rovinjom.

Pa smo probi fritto misto, fish and chips i repove kozica u panko mrvicama. Odmah moramo reći da su kozice u panko mrvicama jedan od najboljih jela koje smo probali iz ribljeg street food žanra. S njima dolazi gotovo savršeno precizna salsa koja je adiktivna i ide odlično uz kozice, a ukrašene su majonezom od avokada. Kozice su poveće i sočne, a tijesto vrlo dobro napravljeno s očigledno dosta znanja o prženju. Ostatak jela je zadržao visoki standard.

Fish and chips je klasično jelo, opet vrlo dobro pripremljeno, s povećom porcijom od tri oslića i iznenađujuće dobrim krumpirićima koji niti su premasni niti presoljeni, hrskavi izvana i mekani iznutra. Kao prilog uz fish and chips dolazi i zabavni pire od graška.

Iz fritta mista posebno su dobre male girice koje bi mogli jesti svaki dan, a srdele i trlje nisu daleko, dok su kozice nekako izgubile sočnost. Neka od najzanimljivijih jela poput poke bowla i pašte sa kozicama u panko mrvicama i dagnjama su nažalost bila rasprodana.

Jela Fish Housa su iznimno dobro napravljena. Ne pate od nekih početničkih grešaka, a u suštini su precizna i bliska publici. Pića su nešto slabiji segment, no pronašli smo odlične kombuche makarske Koche koje idealno rashlađuju u toplim danima i prilično dobro idu uz riblja jela. Probali smo lavandu s limunom i đumbir sa hibiskusom, obje su nas oduševile.

Fish House dodatno potvrđuje činjenicu da je Rovinj gastronomski jak u gotovo svim restoranskim žanrovima, od visokog fine dininga sve do street fooda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.