Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinarija Galić u organizaciji legendarnog Michela Rollanda predstavila je četiri vina u Bordeauxu

galic.michel--rolland-1

En primeur, kušanje i kupovanje mladih vina iz prethodne berbe, najvažniji je godišnji ritual bordoške vinske industrije. Kutjevačka vinarija Galić gostovala je u Bordeauxu krajem travnja, u vrijeme en primeura.

Vinarija Galić predstavila je svoja vina u prostoru Chateaua La Dominique u Saint Emilionu. Ovu, za hrvatske vinarije jedinstvenu prezentaciju, organizirala je tvrtka Laboratoire Rolland et Associees čuvenog Michela Rollanda, vjerojatno najpoznatijeg vinskog konzultanta na svijetu.

Rollandov suradnik, renomirani Jean Phillipe Fort, čovjek s tridesetak godina konzultantske karijere, već neko vrijeme savjetuje vinariju Galić, koja se u zadnje vrijeme među ostalim fokusirala na uvođenje novih praksi u vinogradarstvu.

Glavni enolog Vinarije Galić, Martin Grozdanović

Vinarija Galić u Bordeauxu je predstavila četiri vina: Graševinu i Sauvignon iz lanjske berbe, Le Clos 9 iz 2019. i Crno 9 iz 2019. Prezentaciju u Chateau La Dominique, čija vina redovito dobivaju između 90 i 95 bodova i koštaju više od 100 eura, vodio je Galićev glavni enolog Martin Grozdanović. Gospodin Grozdanović, čovjek s duljim iskustvom u slavonskim podrumima i vinogradima, prvi se put zaposlio u vinariji Galić prije dosta godina, čim je završio Prehrambeno biotehnološki fakultet u Zagrebu.

Prezentacija Galićevih vina u Bordeauxu, u prestižnoj vinariji kao što je La Dominique i to baš u vrijeme en primeura, primjer je dobro pogođenog izlaska hrvatskih vina na relevantnu međunarodnu scenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.