Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SPROVOD SNJEŽNE KRALJICE Zegrebački Snow Queen Trophy izbrisan je iz kalendara utrka za Svjetski kup

snjezna-kraljica

Ovog je siječnja jedna sljemenska utrka slaloma za Svjetski kup otkazana ubog nemogućih vremenskih uvjeta. Sljeme se već nekoliko godina suočava s manjkom snijega i previsokim temperaturama, što Zagreb čini krajnje nepodesnom lokacijom za utrke u Svjetskom skijaškom kupu.

Zagreb je tako prvo izgubio mušku, a ovih dana i žensku slalomsku utrku: FIS je upravo izbacio Snježnu kraljicu iz kalendara utrka za narednu sezonu. I tako je Snježna kraljica, preminula još ove zime, sada definitivno ispraćena u vječnost. Ne dođe li do brzog globalnog zahlađenja, na Sljemenu se više neće održavati utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Prije mnogo godina Snježna kraljica odigrala je strahvito važnu ulogu u turističkoj afirmaciji glavnoga grada: u najboljim se danima Snježna kraljica gledala u više od stotinu zemalja, cijeli je grad živio s tim događajem koji je slavljenički ugođaj Božića i Nove godine protegnuo na siječanj. No, poslije povlačenja sestre i brata Kostelić Zagrepčani su počeli gubiti interes za skijanje.

Na nekoliko zadnjih Snježnih kraljica dolazilo je relativno malo posjetitelja, a u gradu se nije događalo ništa što bi asociralo na skijaški spektakl. Može se, stoga, reći da je Snježna kraljica umrla prirodnom i mirnom smrću.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.