Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi executive chef Aminessa Matija Bogdan prvu sezonu na Krku i Korčuli otvara s dva konceptualna fine dining restorana 7seas

matija-bogdan-1

Hotelska grupa Aminess i službeno je objavila da je Matija Bogdan, jedan od najboljih hrvatskih chefova, novi executive chef njihovih hotela na Krku i Korčuli. Bogdan je odgovoran za koncept visoke gastronomije  kojim otvara svoju prvu sezonu u Aminessu.

Koncept nazvan 7seas već je realiziran u  Aminess Korčula Heritage hotelu, a restoran 7seas u Njivicama trebao bi se otvoriti se u lipnju. Matija Bogdan karijeru je napravio u londonskom The Ledburyu chefa Bretta Grahama, a u Hrvatskoj je nekoliko godina bio glavni chef zagrebačkog restorana ManO. 

“Želja nam je svim gostima restorana pružiti 5-star experience koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas,” izjavio je Matija Bogdan. Koncept 7seas podrazumijeva vrhunske sastojke i lokalne namirnice, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je razvijen posebno, u skladu s lokacijom. Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu inspiriran je otočkom kuhinjom i tradicijskim jelima koja se pripremaju modernim tehnikama. 7seas restoran u Njivicama na Krku imat će drugačiji meni, s neočekivanim jelima i kombinacijama. “Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti vratiti ponovno u naš restoran i na otok Krk“, kaže Bogdan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.