Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U IŠČEKIVANJU NOVOG MICHELINA ZA HRVATSKU Evo kako izgledaju pisma koja ovih dana Michelim šalje hrvatskim restoranima

michelin-dodjela

“Dear Sir/Madame

We would like to inform you, that your restaurant has bern selected by our team of inspectors to be included for the next edition of Michelin Guide Croatia…” Ovako počinje tipsko pismo kojim sjedište Michelinova vodiča u Milanu obavještava hrvatske restorane da su uvršteni u novo izdanje vodiča za Hrvatsku.

Pismo je potpisano s Michelim Guide Croatia Team. Michelin je pisma o uvrštenju u novo izdanje vodiča počeo slati prije desetak dana. U pismima se traži da restoran Michelinu dostavi od dvije do deset fotografija. Restoran također treba ispuniti formular u kojem se moraju navesti ima chefa, ime vlasnika, raspon cijena, kao i kreditne kartice koje restoran prima. Restoran sve tražene podatke mora poslati do 26. svibnja, što znači da novi Michelinov vodič za Hrvatsku izlazi u lipnju.

Lanjski je vodič izazvao golemo razočaranje u hrvatskoj gastronomskoj javnosti, jer nije dodijeljena ni jedna nova zvjezdica. Vrijedi se nadati da će ta pogreška biti ispravljena ove godine. Kandidata za nove zvjezdice zaista ne nedostaje: Cap Aureo, ManO2, Theatrium, Marina i Dvor svakako spadaju među glavne favorite, no iznenađenja su, kako znamo iz dosadašnje prakse, uvijek moguća.

U kuloarima bliskima hrvatskom Michelinu govori se da se obitelj Scarello, vlasnici rovinjskog Agli Amici koji nas je ovih dana oduševio, nada drugoj zvjezdici. Agli Amici u Udinama već dugo ima dvije zvjezdice. S druge strane, vidjet ćemo hoće li Michelin prvi put nekom od hrvatskih restorana skinuti zvjezdicu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.