Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemački chef Steffen Henssler gostima naplaćuje 1,5 euro energetskog paušala. Mišljenja su podijeljena

henssler-g

Odluka poznatog njemačkog chefa izazvao je žustre rasprave u tamošnjoj javnosti. Steffen Henssler jedan je od popularnijih chefova u Njemačkoj, prvenstveno radi redovitih televizijskih nastupa. Vodi četiri restorana u Hamburgu i grupu casual lokala Ahoi.

Raspravu je izazvala nova stavka koju je Henssler dodao na menije i račune svojih restorana: energetski paušal, 1,5 euro po gostu. Jedna Hensslerova gošća, čijem je društvu na račun dodano ukupno 7,5 eura za troškove plina i struje, objavila je račun na Facebooku. Zbog chefove popularnosti fotografija je postala viralna. Ulje na vatru dolio je Hensslerov otac, također restorater, koji je napisao da “Oni kojima se to ne sviđa ne moraju ni dolaziti” u njihove restorane.

“Struja nas trenutno košta dvostruko više nego ranije. Režije su nam više nego 100 posto skuplje.” U obranu Hensslerovih, neki su komentatori upozorili da na početku menija piše da restorani naplaćuju dodatak za energiju, pa gosti znaju što ih čeka i mogu odlučiti. Rezultat je da je nekoliko dana rasprava na društvenim mrežama napravilo reklamu Hensslerovim restoranima i sada ima više rezervacija. Otkad se smirila pandemija, i unatoč inflaciji, ljudi u restoranima troše više nego ikada.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.