Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ovako izgledaju “svježe” cijeđeni sokovi od naranče u luksuznom rovinjskom hotelu Adriatic

U subotu ujutro u rovinjskom smo Adriaticu naručilii cijeđeni sok od naranče. Sok je imao težak, oksidirani okus po vlažnom kartonu i za desetak se minuta počeo raspadati na narančinu pulpu i vodu.

Kad smo prošli kraj bara vidjeli smo zašto. Iza bara su stajale, sasvim nepokrivene, čaše već gotovih “svježe” cijeđenih sokova od naranči. Tekućna se, kako je vidljivo na fotografiji, u potpunosti razdvojila na gušći i na prozirni, vodenasti dio. 

Da smo prije vidjeli kako izgleda Adriaticov “svježi” sok od naranče, ne bismo ga. naravno, nipošto naručili. Sok od naranče morao bi se cijediti i piti posve svjež jer vrlo brzo mijenja organoleptička svojstva. Ako se sok ipak cijedi unaprijed, mora stajati u zatvorenoj posudi, jer oksidira u veoma kratkom vremenu.

Naravno, sad se može reći da konobari nemaju vremena cijediti naranče po narudžbi. Ali, to je kao kad kažete da konobari nemaju vremena pripremati cappuccino po narudžbi, pa eto unaprijed skuhaju dvadesetak cappuccina. 
Adriatic je ozbiljno luksuzan hotel, koji je ove godine unaprijedio barski servis. Ovako grozan sok od naranče posve je nedopustiv za hotel Adriaticova ranga.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Ovako izgledaju “svježe” cijeđeni sokovi od naranče u luksuznom rovinjskom hotelu Adriatic

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min