Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Matsu je počeo pripremati dosta autentični tom yum. Poke i bulgogi također su prilično privlačni

matsu-tom-yum

Svi hrvstski, i mnogi europski azijski restorani okrenuti vrlo širokoj publici, rješavaju isti rebus: kako zadržati i istaknuti azijski karakter a istodobno privući i goste koji ne znaju ništa o azijskoj hrani. Optimalno pogođena ravnoteža između široko prihvatljivog i autentičnog ključ je uspjeha niza komercijalnih azijskih restorana.


Zagrebački Matsu, koji se otvorio prije par mjeseci, u prvim je tjednima bio previše europeiziran i premalo azijski, osim sushija koji je od prvog dana bio više nego dobar za svoj rang cijene.

Matsu je danas uveo obnovljeni meni, na kojem se posebno ističe dosta autentična verzija tom yuma, s enoki gljivama umjesto šampinjona, s mnogo azijskih začina i zdravom količinom svježeg čilija koji juhu čini prilično pikantnom. Matsuov tom yum neobično je dobar, ne samo za zagrebačke kriterije.

Matsu je od ponedjeljka uveo i tri jela u zdjelama: najbolji bulgogi u gradu, poke s tunom i poke s lososom. Hrskavi marinirani daikon i puno mariniranog đumbira daju ovim pokeima ispravni teksturalni i okusni karakter. Matsu u Domobranskoj vrlo je ugodno uređen restoran s hranom koja zaista predstavlja odličnu vrijednost za novac: tom yum, poke s tunom, i četiri čaše Fakinove Malvazije platili smo tridesetak eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.