Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto ovaj japanski sladoled košta 6200 eura za kuglicu?

sladoled-guinness

Japanska kompanija Cellato uzela je neke od najrjeđih i najluksuznijih sastojaka na svijetu i pretvorila ih u sladoled. Koji prodaje za 6200 eura po kuglici. Okus su nazvali Byakuya. U sladoledu su bijeli tartufi iz Albe, najcjenjeniji na svijetu, parmigiano reggiano i sake kasu, nusproizvod proizvodnje sakea. Byakuya je Cellatu donio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda kao, pogađate, najskuplji sladoled na svijetu.

Prema onome što je procurilo u medije, u izradi ovog sladoleda sudjelovao je i Tadayoshi Yamada, ugledni japanski kuhar, chef restorana RiVi u Osaki- Njegov zadatak bio je spojiti vrhunaravne europske i japanske okuse u “doista jedinstven rezultat”. Koliko je uspio, prosudit će oni koji budu spremni platiti suludu cijenu za kuglicu sladoleda.

Prema obrazloženju iz Guinnessove knjige rekorda, okus Byakuye usavršavao se više od godinu i pol, kroz bezbroj verzija koje će zauvijek ostati skrivene Cellatovim laboratorijima. Sad se svi pitaju koliko će trebati da se na tržištu pojave kopije, za one koji su previše znatiželjni da bi ignorirali ovu ludost, ali nemaju baš 6200 eura za kuglicu sladoleda. 

Tim Guinnessovih sudaca koji je probao Byakuyu okus je opisao kao kompleksan, bogat i tartufiran, s notama parmezana i sakea, što kulminira veličanstvenim iskustvom.”

Cellato ne planira stati ovdje, najavili su da će na tržište poslati i druge luksuzne sladolede, od šampanjca i kavijara, a možda pokušati srušiti i novi rekord. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.